Slayers Revolution

A Slayers Try után több, mint egy évtizeddel újabb sorozat indult Lina Inverse és kis kompániájának kalandjairól, ezúttal azonban megszokott 26 rész helyett csak 13-ban.

Az első epizód teljes mértékben a régi bevált sémákat idézte (Lina és Gourry rablókat – ezúttal kalózokat – rabol ki, majd összefutnak Amelia és Zelgadis kettősével, majd a szokásos “felesszük egy fogadó összes kajáját” jelenetet is megkapjuk). A fogadóban megszólítja őket egy ballonkabátos úriember, aki Wiser Flayonként mutatkozik be. Foglalkozására nézve rendőrfelügyelő Luvinagard királyságából, aki azért jött, hogy letartóztassa Linát, azzal vádolva a lányt, hogy ő Lina Inverse. (Nem, nem viccelek!) Lina nem tagadja le a vádat, hanem megpróbál elmenekülni a városból, amit némileg megnehezítenek az elfogására odarendelt katonák és egy jókora tank. A lány persze megoldja a problémát, de amikor befejezné az összecsapást, újabb meglepetés éri: a Kötelező Első Rész Végi Dragon Slave végrehajtásában megelőzi egy ismeretlen, Pokémonszerű kis lény, aki Linához hasonló tehetséget mutat be a város elpusztításában.

Pokota
Pokota

Ezzel be is indulnak a sorozat eseményeit indító szálak: a varázserő mellett egy Gorun Nova-replikával is rendelkező kis lény, Pokota személyazonosságának és céljának kérdése, valamint Flayon valódi szándéka is. Hamar nyilvánvalóvá válik ugyanis, hogy felügyelő Xelloshoz hasonló tehetséggel rendelkezik valódi céljának leplezésében… Apropó, Xellos: ő is felbukkan, hogy Lináékba időnként belebotolva, ügyüket néha segítve, néha hátráltatva jelezze, hogy a megindult események a mazokuk számára sem érdektelenek…

Rokon lelkek
Rokon lelkek

A Next mellett a kedvenc Slayers-sorozatommá vált, nem sok benne az üresjárat (csak egy vicceskedő filler rész volt – de a történetet előremozdító részek ne voltak szegények humorban), a végén több jó csata is volt. Megmaradtak a régi háttérzenék, a grafika viszont a 2008-ban elvárható szintet hozta.

Hátrányának azt tudnám felhozni, hogy Gourry túl sokáig volt hasznavehetetlen a kardja Try-beli elvesztése miatt (a problémát végül orvosolták, de ezt megtehették volna sokkal korábban is), és keveselltem a Dragon Slave/rész arányt (:D), továbbá az epizódok számát (azonban röviddel a Revolution befejezése után bejelentették a folytatást).

8/10

Reklámok

Slayers Revolution” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s