Slayers Evolution-R

A több szálat lezáratlanul hagyó Slayers Revolution nagyon tetszett és hasonló minőségre vártam a szintén 13 részes folytatástól is, amely a felettébb költői Evolution-R címet kapta.
Hol is hagytuk abba a Revolution végén? Lássuk csak:
-Lináék Pokota múltjának megismerése során elkezdtek kutatni egy valaha Rezo tulajdonába tartozó urna után
-antihősnőnk Zuuma, a bérgyilkos személyében egy olyan halálos ellenséget kapott, aki veszélyességét már bebizonyította korábban
-Xellos továbbra is benne van a buliban

Zuuma
Zuuma

Az Evolution-R úgy kezd, mintha nem egy új sorozat lenne, az első négy rész akár a Revolution 14-15-16-17. része is lehetne: az első három sorozatban ezekben a részekben a humoré a főszerep, itt sincs ez másképp: Lináék az urna kutatása közben egy élő, beszélő páncélra bukkannak, akiről kiderül, hogy valójában egy ember lenne, aki kincskeresés közben egy átok áldozataként került eredeti testéből, elvesztette emlékeit is. Egyébiránt egy Nama névre hallgató, hamar megsértődő, varázserővel bíró hölgyemény. Talán még Gourrynál is nagyobb tehetséggel rendelkezik Lina feldühítésében, de mivel arra még emlékszik, hogy póruljártát egy varázserejű urna lenyúlásának a kísérlete okozta, így őt is beveszik a bandába a tárgy megtalálásáért. A páncéllal kiegészült csapat élete a továbbiakban nehezen nevezhető békésnek, hogy finoman fogalmazzak.

Nama
Nama

Mire is jutott a sorozat a már beindult  szálakkal? Számomra elég nagy csalódás volt. Az elején lévő “vicces részek” közül nem mind vicces, Lina agresszivitása/idegbetegsége egyre zavaróbb. Tényleg nevetni kellene azon, hogy egymás után 3-4 részben is ok nélkül felhúzza magát, teli torokból ordítozik és átkokkal dobálja a társait? (Még tsunderének se nagyon lehet nevezni, mert ezekben a részekben csak a tsuntsun üzemmód működik. Elismerem, Nama néha tényleg idegesítő volt, de azért mindennek van határa…) A komolyabbnak szánt cselekmény is gyenge. Behoztak valami mazokukat kb. 3 részre, akikről nem derült ki szinte semmi, a Zuuma-szál lezárásában is totális kudarcot vallott a forgatókönyv. Az utolsó 4 rész már jobban tetszett – bár azok se voltak szörnyen eredetiek –  de ez akkor se értékelem többnek 6/10-nél.

Reklámok

Slayers Evolution-R” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s