Kaze no Stigma

Szomorú oka van annak, hogy pont ma írok erről az animéről, ugyanis ma két hónapja annak, hogy a sorozat alapját alkotó regénysorozat írója, Yamato Takahiro elhunyt. A történet befejezetlenül marad, de úgy gondolom, ennek ellenére érdemes rászánni 24 résznyi időt.

Nem tudom, feltűnt-e nektek (nekem eddig még nem), de a világunkban élnek emberek, akik varázserővel rendelkeznek és uralni tudnak egyes természeti elemeket, például a tüzet, a vizet, vagy a szelet.

A Kannagi-család tagjai már nemzedékek óta nagyon erős tűzvarázslók, kiterjedt családfával, a családot a fő leszármazási ág vezeti, és a főág fiataljai közül választják ki a dinasztia következő vezetőjét. A lehetséges örökösök egymás elleni harcának győztese kapja meg az Enraihát, a család hatalmas erővel rendelkező hihetetlen, szupererős, mindenen átvágó, stb. kardját. 4 évvel a sorozat kezdete előtt a két lehetséges örökös, két másodunokatestvér, Kannagi Kazuma és Ayano vív meg a kardért. Mivel Kazuma a családi szabályt erősítő kivételként egész életében képtelen volt a tűz uralására, a nála évekkel fiatalabb Ayano csúnyán elveri. Miután Kannagiéknál a varázserő a legfontosabb, az apja kitagadja Kazumát a családból, és a 18 éves fiú elhagyja Japánt.
A történet kezdetén, a jelenben, Kazuma új néven, Yagami Kazumaként visszatér Japánba, és bemutatja, hogy az eltelt négy év alatt nagyon erős szélvarázslóvá vált. Éppen ebben az időben egy ismeretlen szélvarázsló elkezdi öldösni a Kannagi-család tagjait, és sok jel arra mutat, hogy Kazuma a tettes. Ő tagadja a vádat és elhatározza, hogy ha már belekeveredett a dologba, a végére is jár annak, még ha az időközben felserdült Ayano ellenszenve (és tsundere-dührohamai) is követi az úton.

KnS

Tűz és szél
Tűz és szél

Miután tisztázták azt, hogy ki is az ismeretlen szélvarázsló, – azaz lezárult a az első összefüggő történet – a család feje, Ayano apja különféle munkákkal bízza meg Kazumát, és mindig úgy intézze, hogy ezeket Ayanóval együtt hajtsa végre. Ayano ugyan hiába győzte le anno Kazumát, a szelet használó mostani Kazumánál gyengébb, és az érettség dolgában is alulmarad a kedves már-nem-annyira-rokontól is. Kazuma ugyan elhagyta a korábbi családját, de ha jól megfizetik, akkor azért elvállal tőlük munkákat (általában szörnyek vagy varázserővel rendelkező csúnyabácsik  elintézéséről van szó), és Ayano apja jól megfizeti… Össze akarja hozni Kazumát és Ayanót, persze úgy, hogy eleinte ne vegyék észre, hogy lassacskán milyen közül kerülnek egymáshoz. Hősünk viszont már elég élettapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy hamar rájöjjön az öreg tervére, de Ayanóval nem igyekszik közölni a felfedezését…

Kazuma_1
Az tetszett nagyon a sorozatban, hogy Kazuma végre nem a Son Goku-Naruto-típusú vidám, a harcért és a zabálásért élő agyatlan idióta, se agyatlan bunkó, hanem nyugodt, intelligens, és már a sorozat elején is rettenetesen erős, szóval a sorozatnak nincs olyan része, amiben edzenie kell, mert rájött, hogy gyenge, és nem tud megvédeni senkit. Fejlett iróniával rendelkezik, a sorozat nagy részét irigylésre méltó fapofával tölti.

Kazuma tanácsa a blogot olvasó hölgyeknek: ne akarjatok miniszoknyában lerúgni másokat!
Tolmácsolom Kazuma tanácsát a blogot olvasó hölgyeknek: ne akarjatok miniszoknyában lerúgni másokat!

Viszont mindig volt ilyen, miközben távol volt Japántól, történt vele 1-2 dolog, ami miatt a sorozat utolsó harmadába bejön a dráma, és Kazuma is jobban kimutatja az érzelmeit.

A Kaze no Stigmában leginkább Kazuma jelleme szórakoztatott (valójában azért kezdtem bele a cuccba, mert amikor ilyen jellemű főszereplővel bíró harcolós animét kerestem, ezt ajánlották): pont elég laza és hideg ahhoz, hogy cool legyen, de nem elég szívtelen ahhoz, hogy már unszimpatikusnak találjam. (Az animében puhítottak egy kicsit rajta, a regényben sokkal könyörtelenebb volt.)

KK

Ayano karakterével viszont érzésem szerint csúnyán mellényúltak: zavaróan eltúlozták éretlenségét, ami időnként elég nevetséges helyzeteket okozott, mint pl. az elején, amikor néhány alárendeltjét holtan találta és megölésükkel vádolta a helyszínen tartózkodó Kazumát, akinek hanyag válaszain annyira felhúzta magát, hogy a halottak már lényegtelen részkérdéssé zsugorodtak a vitában. Pár rész után azért már tűrhetőbbé válik, kettőjük interakciója általában elég poénos helyzeteket hozott össze.

Néha azért összeszedi magát
Néha azért összeszedi magát

Nem véletlenül került a tagek közé az ecchi: ha egy miniszoknyás lány egy szélvarázsló közelében tölti az idejét, elkerülhetetlenek bizonyos balesetek, és a szörnyekkel való harc is kellemetlen hatással lehet lehet az iskolai egyenruhára vagy az estélyire …

Kns

8/10

Reklámok

Kaze no Stigma” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szvsz az ecchi nagyon elvitte az anime hangulatát, vagy csak én tartottam feleslegesnek, nem tudom.

    Ayano személyisége egyszerűen idegesítő, Kazuma viszont rendben volt. Ettől függetlenül értékeltem volna, ha Lapis-t kicsit többet szerepeltetik. >_> Gondolom a 2. évadra tervezték, de ez sovány vigasz, tekintve, hogy ő az egyetlen értelmes női karakter az egész animében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s