Ride Back

2025: a világot egyetlen világkormány, a GGP irányítja. Gyakoriak ellene a tüntetések, az egyes országok hagyományos hivatalos szervei és a felettük álló, az országokat írányító, a központból érkezett GGP-tisztek közti viszony gyakran nem a legjobb, Japánban legalábbis ez a realitás. A politikai súrlódások ellenére a legtöbb állampolgár élete a megszokott módon folyik.

Ogata Rin egy híres ballerina lánya, maga is sikeres balett-táncos volt gyerekkorában, de egy sérülés után felhagyott a tánccal. A történet elején, 2025-ben egyetemi tanulmányait kezdi, egy délután az eső elől egy elsőre elhagyatottnak látszó épületbe menekül, amiről kiderül, hogy az egyetemi Ride Back Klub sufnija. A Ride Backek motorszerű masinák, de fejlettebbek a motoroknál: pl. az oldalukon van két kar, amivel egyensúlyozni tudnak a kanyarokban, át tudnak alakulni kétlábú, mechaszerű járművé, hangfelismerő rendszerükkel végre tudnak hajtani egyszerűbb utasításokat, amiket a pilótáik kiadnak.

Rin
Rin

Az éppen az épületben lévő klubtag bíztatására Rin kipróbálja a vörös, Fuego névre hallgató Ride Backet (a spanyol szó jelentése: tűz, szenvedély), és annak ellenére, hogy se motorra, se autóra nincs jogosítványa, nagyon tehetségesnek bizonyul az irányításában, részben a balett-tudásának köszönhetően (pl. piruettezik a géppel). Rin élményét olyan képi és hangulati megvalósítással adta át az anime, ami azonnal rajongóvá tett. Ahogyan Rin elindult, ahogyan a Fuego átérezte Rin mozdulatait, ahogyan kikerülték az akadályokat, ahogyan ugrattak repültek… ezt látni köll, no.

Fuego
Fuego

vlcsnap-305035vlcsnap-305074bscap212bscap219bscap224

Természetesen azonnal belép a klubba, bár a vezető, Kataoka Tamayo (mellesleg országos bajnok) eleinte nehezen fogadja be, de végül elismeri az újonc tehetségét és edzeni kezdi, hogy Rin még jobban kiteljesedhessen.

Tamayo <3
Tamayo <:3

Egy véletlen folyamán azonban Rin és legjobb barátnője, Shouko belekerülnek egy GGP-ellenes terroristacsoport támadásába és bár túlélik azt, az események felkeltik a GGP Japánt irányító tagjának Romanov Karenbaknak (az irodájából parancsokat osztogató, gonoszan vigyorgó katonatiszt), valamit a terroristacsoport főnökének a figyelmét. Innentől a sport gyorsan háttérbe szorul, a hangulat elsötétedik, a történet lelassul és az akciót felváltja Rin önvizsgálata, újra előtörő rossz emlékei és az életcéljáról való elmélkedés, időnként megöntözve egy kis terrorista-GGP háborúskodással.

A terroristák közt ő a Jani
A terroristák közt ő a Jani
Höhöhö
Höhöhö

Ez mind szép és jó lehetne, de sajnos a háttértörténet lett kellően kidolgozva, se a GGP hatalomátvétele, se az egyes szereplők közti régre nyúló konfliktusok, a hatásvadászatot is eltúlozták, de amit a legzavaróbbnak éreztem – és ahogy a zinternetet böngészve láttam, mások is így voltak vele – az, hogy csak az utolsó, 12. részre derült ki, hogy mit is akar bemutatni ez az anime: egy epikus polgárháborút nagyszabású eseményekkel, vagy egy fiatal nő önmagával való kibékülését? Az utolsók közül 1-2 epizódot még a korábbiakhoz képest is túl lassúnak találtam, de a finálé bőven kárpótolt ezekért, amikor visszatért az a hangulat, amiért elkezdtem nézni a Ride Backet…

A fenti lehúzást figyelembe véve talán magasnak tűnik a pontszám, amire értékeltem a sorozatot, de ha egy animét megkedvelek az elején, akkor hajlamos vagyok a kisebb későbbi hibáit elnézni…

8/10

Reklámok

Ride Back” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s