Első látásra: The Sacred Blacksmith

Nem választottam ki sok sorozatot a héten indult új szezonból, úgyhogy legalább az első részét blogolni fogom mindegyiknek. Az először sorra kerülő versenyző a Sacred Blacksmith. Lássuk mi is történt az első részben:

A nyitás mindjárt bele is csap a lecsóba: egy cuki fejdíszt és testhezálló páncélt viselő cuki kardforgató jányka próbál elintézni egy jégszörnyet, ám vesztésre áll, és azzal próbálja meg visszaszerezni az önbizalmát, hogy felidézi magában -egyben a nézőnek is bemutatkozva -, milyen előkelő származású is ő: az előkelő Cambell család feje, a Harmadik Független Kereskedőváros Őrlovagjainak egyike, Cecily Cambell.

Cecily

A szörny nem hatódik meg ettől és rövid úton a földre kényszeríti Cecily-t. Mielőtt azonban csápjával kárt tudna tenni a lányban, egy hirtelen ott termő fiú levágja a csápot, a lány pedig elmosolyodik: “Ez a harmadik alkalom, hogy megmentettél, Luke.”

Luke és Cecily
Luke és Cecily

Az opening után nyoma sincs az előző jelenetnek, egy békés piacteret kap a kedves néző a szemei elé, a békesség azonban hamar véget ér, amikor egy elmebetegnek tűnő hajléktalankülsejű nekiáll módszeresen anyagi kárt okozni a kardjával az árusoknak. Az éppen ott tartózkodó Cecily úgy dönt, mint lovagnak, kötelessége megakadályozni a rendbontást, felvesz egy vagány pózt és ismét előadja az “Én Cecily Cambell vagyok, stb, stb,” című dumáját. A hajléktalankülsejűt se hatja meg a dolog és a nagymúltú Cambell család feje ismét a földön végzi, ráadásul kettévágja a nagymúltú Cambell család nagymúltú kardját is.

vlcsnap-122137

vlcsnap-122778

vlcsnap-123567

Cecily most igazán nagy bajban van, – illetve lenne, ha egy újabb ismeretlen ketté nem szelné az ellenfele kardját. Miután visszatért a nyugalom, Cecily köszönetet mond a megmentőjének, aki a szemére hányja, hogy totális kezdőként kiállt a veterán katonának bizonyuló balhézó ellen. Cecily azzal védekezik, hogy még csak egy hónapja lovag, erre azt a választ kapja, hogy ha már úgy is eltört a kardja, be is fejezheti a lovagoskodást, majd továbbáll. Ne hagyj itt Luke! kiáltással egy elffülű loli utánarohan, aki Luke fegyverhordozójának tűnik. (Az egészet végignézi egy Kámzsát Viselő Titokzatos Alak is, akin elég hosszan időz a kamera ahhoz, hogy sejthessük: később még szerepelni fog.)

Az Erő vele van
Az Erő vele van

vlcsnap-124841

vlcsnap-125386

Kámzsát Viselő Titokzatos Alak
Kámzsát Viselő Titokzatos Alak

Aha. Szóval így ismerkedtek meg és az opening előtti jelenet egy később történt  eseményt mutat be.

vlcsnap-126348

A fegyverkovácsnál Cecily szomorúan veszi tudomásul, hogy a kettétört fegyverek eggyékovácsolásához a kor szakemberei már nem értenek (“annak idején bezzeg…”), viszont a fickó tudja hol lakik Luke, és megadja a lánynak a címet, ahol felkeresheti őt. Luke nem fogadja kitörő örömmel a váratlan vendéget, bár szóba elegyednek és Lisa névre hallgató loli elkottyintja, hogy Luke tud kardot kovácsolni, de a fiú azt mondja, apja halála óta nem vesz fel rendeléseket, csak magának csinál fegyvert. (Közben mindenféle félreértések adódnak, ami csak arra kell, hogy Cecily sokat piruljon és még a szokásosnál is cukibb legyen.)

vlcsnap-129162

A vitát támadást jelző harangkongás szakítja félbe, a házból kirohanó 3 szereplőnk utazókat gyilkolászó farkasszerű szörnyekbe botlik, akik mögött a háttérben megbújva – minő meglepetés! – Kámzsát Viselő Titokzatos Alak áll. (Meg egy másik fickó, de ő nem olyan fontos.)

vlcsnap-132521

vlcsnap-132970

A hős Cecily ismét csatába indul, ám ismét simán veszít, de Luke a farkasokkal is elbánik, másodszor mentve meg ezzel a lány életét.

vlcsnap-134075

A móka azonban nem ért véget, ugyanis feltűnik egy jégszörny, pontosabban szólva ugyanaz, amelyik már az opening előtt is tiszteletét tette.

vlcsnap-136878

Nagy meglepetésre Luke kardja is eltörik (tulajdonképpen ettől elkápráztatva kereste fel őt a házában Cecily, mert ez volt a legszebb kard, amit a lány valaha látott), de a szintén kettétört kardú lovagpalánta úgy dönt, most végre megmutatja igazi képességeit, és feltartja a szörnyet, amíg Luke és Lisa az új penge elővarázslásával van elfoglalva:

vlcsnap-137562

vlcsnap-138979

Még egy pozőrködés az epizód végére
Még egy pozőrködés az epizód végére

Véleményem az első rész után: ez nem volt valami erős kezdet, nem volt benne semmi, ami különösen megragadott volna benne, a moe erőltetése szintén zavaró volt, Cecily meg szinte végig enyhén idegesítő volt az amatőrséggel kevert meggondolatlanságával és oktalan büszkeségével. Ritka nagy pofátlanság volt, ahogy hívatlan beállított Luke-hoz (akinek kiszaglászta a címét) és miután a srác megmondta neki, hogy nem készít neki kardot, elkezdte mondani, hogy ilyen-olyan überkatanát szeretne.

Annyira azért nem volt rossz az epizód, hogy ne nézzem meg a következőt, de nem fűzök nagy reményeket a Sacred Blacksmith-hez.

Reklámok

Első látásra: The Sacred Blacksmith” bejegyzéshez ozzászólás

  1. “legalább az első részét blogolni fogom mindegyiknek. ”

    Ez jó hír. Így könnyebben tudok majd dönteni.

    Sacred: Ehhez már jött felirat, így én is belenézek majd. Főleg azért mert nagyon kevés fantasy van az őszi szezonban. Olvastam már pozitív és negatív véleményt is, így érdekel, hogy milyen . Moe szereplőket én sem szeretem.

  2. nekem tetszik ez az anime, már 4 részt láttam belőle:D bár Cecily amatőrsége csöppet gáz:S mind1 majd kinövi;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s