Első látásra: Armed Librarians: The Book of Bantorra

“-Colio Tonies, mik az emberek?

-Olyan lények, akiknek joguk van arra, hogy megszerezzék az összes boldogságot, amit ez a világ ígér. A sérült embereken segíteni kell. A szenvedő embereket meg kell menteni. Az elhagyott embereket szeretni kell.

-Miért?

-Minden ember azért születik, hogy szeressék őt. Hogy szeressen és szeressék. Hogy megtapasztalják a beteljesedést, hogy sosem szenvedjenek. Hogy áldott boldogságban éljenek.

-Akkor te, Colio Tonies, miért teszed azt, amit?

-Colio Tonies nem ember. Colio Tonies egy bomba.

-Miért él Colio Tonies?

-Azért, hogy megölje Hamyuts Mesetát.

-Igen, öld meg Hamyuts Mesetát.

-Megölni… Hamyuts Mesetát…

Aki kérdez: egy érzelemmentes hang egy gramofonból.

Aki válaszol: egy magatehetetlen, már-már zombira emlékeztető arckifejezésű fiú.

vlcsnap-00001

Valahol, egy tengerparton üldögélve Hamyuts Meseta csatára készül.

vlcsnap-00005vlcsnap-00006

Hamyuts információt gyűjt
Hamyuts információt gyűjt

Az opening után egy hatalmas hajón folytatódik a rész, ahol egy csúnya, gonosz vénember és egy jóképű, gonosz fiatalember beszélget, a céljaikról, a vágyaikról, arról,  hogy nekik, a Shindeki Egyház tagjainak mit szabad, és titokzatos kifejezések tárházát hozzák elő, Húsok, Igazi Emberek, stb.

A "könyvtárosok"
A "könyvtárosok"

A partinak idejekorán véget vet Hamyuts alárendeltjeinek, a címbeli fegyveres könyvtárosoknak a csoportja, akik rövid úton elintézik a hajón szolgálatot teljesítő, Alacsonyabbrendű Embereknek (kb.) nevezett csicskásokat, akik a két korábban megismert “úriember” parancsát követik és akiknek a hajóról való szökését elősegítik. Ezután a “könyvtárosok” (valójában speciális képességekkel és/vagy fegyverekkel rendelkező harcosok) nekilátnak a Húsoknak nevezett emberek kiszabadításának. Ezzel csak az az aprócska probléma, hogy az emberhez méltatlan körülmények között raboskodó “Húsok” elvesztették élni akarásukat. Ja, és némelyikükben(!) bomba van, amelyek felrobbanása miatt a hajó süllyedni kezd. A csipet-csapat mentésre irányuló próbálkozása így kudarcba fullad, az egyik tag, Volken, megpróbálja megmenteni az egyik totális letargiába zuhant fiút a vízbefúlástól, de az elmerül. Miközben süllyed, a fiú mellkasára hullik, majd a testébe olvad egy kődarab, amely évszázadokkal korábban élt lány lelkét emlékeit tartalmazza. A fiú, Colio Tonies, visszanyeri életösztönét.

vlcsnap-00010vlcsnap-00011

Volken és a többiek csatája
Volken és a többiek csatája
Colio és az emlékdarab
Colio és az emlékdarab
A lány, akitől az emlék származik
A lány, akitől az emlék származik

Ezután megismerjük a könyvtárt, ahol a “könyvtárosok” dolgoznak: a feladatuk azoknak a könyveknek nevezett kőtábláknak a védelme, amik a halottak emlékeit tartalmazzák, valamint egy kis bepillantást nyerünk néhány szereplő személyiségébe és interperszonális kapcsolatába.

Szép nagy könyvtár
Szép nagy könyvtár

Eközben a Könyvtárhoz közeli város egyik fogadójában Colio idegesen várja a támadás napját…

Ezt a sorozatot már ígéretesebbnek éreztem, mint a Sacred Blacksmith-et,  vár ránk egy adag magyarázatra váró dolog, egy adag akció, egy adag dráma.

Hamyuts karakterével kapcsolatban vannak ellenérzéseim, mintha az összes jelenete alatt azt próbálták volna lenyomni a néző torkán, hogy “Ez a csaj itt nagyon cool, rajongjatok érte!!!”, amivel szemben elég furcsán festett a nyuszimintával díszített ing és a masni a hajában. No mindegy, ez csak részletprobléma, majd’ csak megismerjük jobban később.

Nyuszis és fekete masni
Nyuszis ing és fekete masni
Vizesruhás fanservice
Vizesruhás fanservice

vlcsnap-00014

Nagggyon vagggány
Nagggyon vagggány

Ja, és fekete pontot érdemel még az opening, az Ali Project egyik száma is, ugyanis dallamban, hangzásban szinte teljesen ugyanaz, mint a Code Geass endingjeként hallott szám.

Reklámok

Első látásra: Armed Librarians: The Book of Bantorra” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jó, akkor nem csak én éreztem úgy, mintha az opening alatt a CG endingje menne :D.
    Nem tudom, kicsit többet vártam ettől a sorozattól, de még bármi lehet belőle. Hamyuts eddig nem túl szimpatikus, pedig azt hittem bírni fogom, ha már Paku Romi a hangja (eddig szinte minden szereplőt kedveltem, akit ő szinkronizált :D).

    • Igen, én se ájultam el tőle (amúgy nagyon ritkán fordul elő velem, hogy egy rész után rajongani kezdek egy animéért), de sok lehetőséget látok benne.

  2. “nagyon ritkán fordul elő velem, hogy egy rész után rajongani kezdek egy animéért”

    Nálam is ritkán. Eddig főleg csak játékból készült animéknél fordult elő. Ha hamar magával ragad az RPGs hangulat, egyből szimpatikusak a karakterek, akkor adok az első részre már 10 pontot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s