Első látásra: Kimi ni Todoke

… avagy Kimi Notodoke, ahogy a főhősnő hangját adó Noto Mamiko egyes találékony rajongói hívják a sorozatot.

A középiskolás Kuronuma Sawako hosszú fekete hajával, halvány bőrével a legtöbb osztálytársa szerint ijesztő, vannak, akiket a Kör című horrorfilm egyik szereplőjére emlékeztet, még természetfeletti erőket is tulajdonítanak neki. Pedig Sawako egy kedves lány, akit bánt, hogy magányosan telnek napjai amiatt, hogy mindenki fél tőle. A barátkozási kísérletei azonban rendre kudarcba fulladnak, mivel arcmimikáját nem tudja úgy használni, ahogy szeretné – azaz amikor azt hiszi, hogy barátságosan mosolyog, valójában sokszor elég rémisztő arcot vág, lásd:

vlcsnap-00026

Egyetlen osztálytársa van csak, aki nem fél tőle, Kazehaya Shouta-kun, a mindenkivel barátságos, jóképű fiú, aki az osztály középpontjában van, mindig barátoktól körülvéve, így Sawako nem tud közelebb jutni hozzá, pedig régóta szerelmes belé.

vlcsnap-00027vlcsnap-00030vlcsnap-00029Egy véletlen folytán végül beszédbe elegyednek egymással és Kazehaya-kun szavait hallva Sawako újult erővel próbál meg beilleszkedni az osztályba, ennek első jeleként elvállalva a közelgő éjszakai bátorságpróbán a kísértet szerepét.

Amelyet sikerrel játszik el.

vlcsnap-00036vlcsnap-00035A banzáj végén Sawako és Shouta újra leülnek beszélgetni és úgy tűnik, innentől már kezd sínre kerülni a lány élete…

vlcsnap-00033vlcsnap-00037

Az első rész alapján egy aranyos romantikus animének tűnik, amelyben vélhetően nem az a kérdés, hogy összejönnek-e, hanem az, hogy hogyan. Noto Mamiko-fanboyoknak kötelező darab, de mindenki másnak is ajánlott.

Reklámok

Első látásra: Kimi ni Todoke” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hehe 😀 Tegnap megnéztem, és beleszerettem első látásra.. és jah.. a rajzok aranyosak, a történet jó nah és Noto Mamiko miatt még duplán is szerethető az egész.

    • Inkább vígjáték, a többiek közüli kitaszítottság esetleg bejöhet, mint drámai szál, de az első rész alapján úgy tűnik, Sawako épp most kezd el barátokra találni.

      • A mangában nem a kitaszítottság miatt volt a dráma, emlékeim szerint. Igazából a szokásos shoujo-problémák jöttek be, csak Sawako és Co. tálalásban.

  2. jujh naon jooh ez az anime elsö résznél beleszerettem,hasonlit egy másik animéhez,naon szép sztem a grafikája és kivi vok hogy mi lesz a vége *.* naon kawaii imádoom 😀 sztem ezt csak szeretni lehet 😀 xD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s