Második látásra

Most arról írnék, hogy a második részeik után mi a véleményem  arróla három animéről, amelyeknek az előző bejegyzéseket szenteltem.

The Sacred Blacksmith

Kaptunk egy kis világtörténeti mitológiát a főmumusról, majd befejeződött az előző részben kezdődött csata. Luke komolyabb gond nélkül lenyomta a jégszörnyet (klisészövegek puffogtatása közben), majd szolgálataiért megpróbált egy adag pénzt kiszedni Cecily-ből. A beszélgetésnek váratlan vége szakadt amikor a lány páncélja megadta magát és darabokra tört, hogy Luke és Lisa (a loli) megcsodálhassák Cecily bájait. (A nézőknek nem adatott meg ez a lehetőség, mert valamivel ugye el kell majd adni a sorozat dvd-it.)

Lisa arckifejezése a fent leírt jelenet alatt
Lisa arckifejezése a fent leírt jelenet alatt

(Persze Luke akkora verést kapott, hogy még másnap is be volt dagadva az arca.)

Másnap Cecily főnöke, az Őrlovagok parancsnoka felderítést végez a helyszínen és egy nem túl biztató felfedezést tesz.

A továbbiakban részesei lehetünk egy fejesek közti tanácskozásnak és Cecily újabb abbeli (sikertelen) kísérletére, hogy rávegye Luke-ot egy kard elkészítésére.

Röviden: a Sacred Blacksmith második része is elég gyenge volt (Luke tahósága is kezd egyre kevésbé vicces lenni), de mivel végtelenül türelmes és jóindulatú vagyok, megnézek még 1-2 epizódot, hátha azalatt javul valamit.

Azt azért meg kell hagynom, legalább ahhoz ért a produkciós stáb, hogy egy jól sikerült cliffhangerrel felkeltsék a következő rész iránti érdeklődést.

Az új szereplő egy új történetszál kezdetét is jelenti
Az új szereplő egy új történetszál kezdetét is jelenti

Armed Librarians

Colio és társai tovább folytatják útjukat, hogy beteljesítsék feladatukat és megöljék Hamyutsot, közben különféle bonyodalmakba (és  személyiségfejlődésbe) kerülnek, melynek során meghal egy könyvtáros. (Az előző részben is meghalt egy, nem nevezhető életbiztosításnak a szakma.)

Hamyuts közben további aranyos nyuszikákat varr további ingeire, alárendeltje halálától egyáltalán nem zavartatva. (“Nem meglepő, hogy meghalt. Mindig is tudtam, gyenge ahhoz, hogy közénk tartozhasson.”)

Az epizód végén nekilát, hogy elintézze a megölésére kirendelt Húsokat, az első részben is látott érzékelővarázslatával felkutatja őket, majd parittyájával végez velük, akár több km távolságból is. Az utolsó jelenetben érzékelői megtalálják Coliót…

Alapvetően rendben volt ez a rész is, de előjött ugyanaz a probléma, ami a Blacksmith esetében is: az egyik főszereplőt annál unszimpatikusabbnak találom, minél többet szerepel. Egy, az emberi lelkek megvédéséért felelős  egység parancsnokát nem zavarja az emberei halála (egy másik szereplő egyenesen szívtelennek nevezte őt) és a támadói legyilkolása közben úgy vigyorog, ahogy általában a pszichopata főgonoszok szoktak…? Hát… izé.. ööö…

A totálképek még mindig jól néznek ki
A totálképek még mindig jól néznek ki

Kimi ni Todoke

Sawako tovább folytatja barátkozási kísérleteit, ha időnként kudarcot vall is, mindig ott van Kazehaya-kun, hogy bátorságot öntsön belé, segítségével végre elkezdi magát elfogadtatni az osztályban.

vlcsnap-00014

A három sorozat közül jelenleg ezt tartom a legjobbnak, vicces, aranyos, szívet melengettető és a történet kellően gyorsan halad. Nézzétek ti is!

vlcsnap-00015

Reklámok

Második látásra” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. The Sacred Blacksmith. Az a mell nézegetés nekem sem jött be, eddig ez a leggyengébb azok közül amikbe belenéztem.

    Kimi ni Todoke, Armed Librarians : Már van hozzájuk felirat, így amint tudom megnézem az első két részt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s