Helyzetjelentés

Most, hogy már túl vagyunk az őszi szezon felén, gondoltam, leírom, hogy 7-7 rész alapján mi a véleményem arról a 3 sorozatról, amiket figyelemmel követek:

Kimi ni Todoke

Ez  tetszik a legjobban a három közül, vicces, a jellemfejlődés is a helyén van és az egész úgy cakompakk nagyon aranyos. Néha kicsit lassúnak érzek egy-egy részt, vagy soknak a chibiket, de ez legyen a legfőbb probléma. 🙂

8/10

The Sacred Blacksmith

A gyenge kezdet után valamelyest összeszedte magát a sorozat. Cecily időnként már egész eredményesen harcol, kezd tisztába jönni a képességeivel és a feladataival bár néha még vannak fura pillanatai. Kezd kirajzolódni egy komolyabb történet is. A sorozat hangvétele alapvetően azért még mindig nem vérkomoly, eléggé meg van hintve poénokkal és fanservice-szel, ami legszerényebb véleményem szerint egyáltalán nem tesz rosszat neki. Nem hiszem, hogy valaha is csúcsszuper anime kerekedne ki belőle, de egyszer meg lehet nézni, ha valakinek nincs más ötlete.

5/10

Armed Librarians: The Book of Bantorra

A története érdekes és jól kidolgozott, ezt nem tagadom, de mégis kevéssé élvezem ezt a cuccot. Van ugyanis egy rakás szereplő (a legtöbben hülye, megjegyezhetetlen nevekkel), akik időnként felbukkannak egy-egy mondatra, jelezve, hogy Majd Később Ő És Ő Fontos Lesz Ám, de nemcsak közülük, hanem még a képernyőn több időt töltő karakterek közül sem sikerült igazából senkit se megkedvelnem, a holtak lelkeinek védelmezésével megbízott, de a még meg nem halt emberek életére magasról tevő Hamyuts pedig kifejezetten ellenszenves. Továbbá: a Blacksmith hangulatához illik a fanservice, de ebben a sorozatban nagyon erőltetettnek érzem a hiányos ruházatú női tisztviselők/harcosok jelenlétét. Elég hülyén fest, amikor a lelkeket rejtő táblákat őrző ősi várban egy rövidnadrágos-bikinis könyvtárosnő teljesít szolgálatot.

Egyelőre elég érdekes a története ahhoz, hogy folytassam, de nem vagyok biztos abban, hogy meg fogom nézni mind a 26 részt.

6/10

Reklámok

Helyzetjelentés” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Chibi? Akkor már biztos nem lesz a kedvencem.

    Én általában amit elkezdek azt végignézem, van amikor az utolsó részek annyira jók, hogy a gyenge kezdet is megbocsátható.

  2. Nekem eddig teljesen ugyanez a véleményem ezekről a sorozatokról… bár a Kimi ni todoke annyira aranyos, hogy elképzelhető, hogy én 9-esre értékelném :D.

  3. Ha nincs a SengoBasa, akkor nálam egyértelműen a Kimi ni Todoke az év animéje. ANNNNNNNYIRA, DE ANNNNNYIRA CUTE, HOGY AAAAAAAAAAWWWWW~ Ja, és a főhőscsávó végre nem egy töketlen, tizenkettő-egytucat angstgép, hanem egy kedvelhető karakter, szal már csak ezért is riszpekt.

    A másik kettőt nem nézem, viszont ez a Sacred BS első ránézésre mintha egy-az-egyben a Tokyo Majin Gakuen lenne, legalábbis a karakterdesign mindenképp arra hajaz. ^^”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s