Dragon Ball Kai

A blogon történt keresések listáján találtam egy olyat is, hogy aszongya, “songoku 2009-es”, ami eszembe juttatta, hogy írhatnék a 2009-es Dragon Ball-sorozatról egy bejegyzést.

Történt ugyanis, hogy 2009 a DBZ kezdetének 20. évfordulója, és ennek alkalmából a Toei Animation úgy döntött, hogy lehúz még egy bőrt a sorozatról Dragon Ball Kai címen felújítják a sorozatot a rajongók örömére.

Mit is értek felújítás alatt?

– a kópiákat megtisztították és javítottak a képminőségen,

– új háttérzenét szereztek hozzá,

– de újra összeszedték a fontosabb szereplők régi szinkronhangjait,

– és ami a legfontosabb változtatás: drasztikusan lerövdítették a sorozatot, amely állítólag körülbelül 100 részes lesz.

A hír hallatára azonnal 9000 fölé emelkedett a nosztalgiaszintem, nem is csökkent azóta, hogy tavasszal elkezdődött a sorozat. Az opening és az ending vadonatúj, voltak is, akik jobban örültek volna, ha az egész anime újrarajzolva kerül sugárzásra, bár engem személy szerint nem zavar, hogy nem új a grafika, elég jól generálozták ahhoz, hogy ne érezzem réginek. Az viszont beletelt pár részbe, amíg az új háttérzenét megszoktam.

Az események tényleg felgyorsultak, nemcsak a fillereket vágták ki, de a csaták közbeni “az ellenfelek elszántan néznek egymásra, miközben a hajukat fújja a szél” jeleneteket is megnyirbálták, szóval a Kai sokkal pörgősebb, mint a Z. De. Jelenleg a 33. résznél jár a sorozat, ott tart, ahol a Z a 70. résznél, nem tudom, így hogyan tudnák a Z harmadára vágni a sorozatot, úgy, hogy ne ollózzanak ki belőle túl sokat. Na mindegy, majd meglátjuk…

Hogy kiknek ajánlom a Dragon Ball Kai-t? Mindenkinek, aki szerette az eredeti sorozatokat, és azoknak, akik esetleg nem ismernék a Dragon Ballt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s