Első látásra: Durara!!

A történet Tokió egyik leginkább élettel teli negyedében, Ikebukuróban játszódik, amit a 15 éves Ryugamine Mikado szemén keresztül mutat be a Durara!! első része. Mikado életében először jár Tokióban (felvették egy ikebukurói középiskolába) és már a metróállomáson tanácstalanná teszi a tömeg, de szerencséjére hamar megérkezik gyerekkori barátja, Kida Masaomi, aki elvállalta, hogy körbevezeti barátját a környéken. (Ő volt az is, aki rábeszélte Mikadót arra, hogy ne a szülővárosuk iskolájába jelentkezzen, hanem egy távolabbiba.)

Mikado
Mikado
Mikado és Masaomi
Mikado és Masaomi

(Sétájuk során a figyelmes néző észreveheti a háttérben egy kivetítőn a Baccano két karakterének Jacuzzi Splotnak majd Nice Holystone-nak az alakját, ami nem meglepő, mivel mindkét animét Ryohgo Narita regényeiből adaptálták.

)

Útközben találkoznak Masaomi néhány ismerősével, köztük Erikával és Walkerrel (akik némileg emlékeztetnek a Miria-Isaac kettősre), valamint egy afroamerikai származású orosz úriemberrel, Simonnal, aki egy helyi szusibár alkalmazottja. Miután elbúcsúznak Mikado újdonsült ismerőseitől, Masaomi elmeséli barátjának a környék egyik  városi legendáját: időnként fel szokott bukkanni egy szörny: egy fekete motoron száguldozó alak, akinek állítólag nincs feje.

Erika, Walker és... Horo!
Erika, Walker és... Horo!

Simon
Simon

Közben valahol a környéken bűnözők elrabolnak egy fiatal lányt, azonban amíg megbízóikra várnak, akad egy kis problémájuk: összefutnak a fekete motorossal. Némileg meggondolatlanul megtámadják az ismeretlent, aki azonban él az agresszív önvédelemhez való jogával. (Magyarul kinyírja őket, mint állat.) Közben leesik a fejéről a bukósisakja, és az utolsóként meghaló bandatag még láthatja, hogy a legenda igaz: a motorosnak tényleg nincs feje. (Viszont a nyakából elő tud húzni egy nagy és halálos kaszát.)

Valamivel később Masaomi épp azt bizonygatja, hogy Mikado milyen szerencsés, amiért rövid idő alatt ennyi emberrel találkozott, és mennyire örül annak, hogy újra együtt tölthetik majd az idejüket, ráadásul abban a városban, ahol bármi megtörténhet. Épp befejezné a mondandóját, amikor egy földöntúli hangot hallanak közeledni és elszáguld mellettük a fekete motor.

Első résznek elég érdekes volt, jó az animáció is, az opening is bejött (eléggé érződik rajta a Baccano hatása) és az ending se rossz. Az op alatt bemutatott sok karakter talán majd zavaró lehet, de nem hiszem, hogy ezen csúszna el a Durara!!.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s