Első látásra: Nodame Cantabile Finale

Ha esetleg valaki hiányolt volna egy bejegyzést róla.

Chiaki egy új koncertre készülvén vidékre utazik mert az ottani csendben jobban tud koncentrálni, mint párizsi szállásukon, ahol Nodame, Tanya és a többiek gőzerővel csapkodják zongorájukat gyakorolnak.

Nodame eléggé hiányolja Chiakit, akit a szennyesből kiguberált ingével próbál helyettesíteni, társai megrökönyödésére. (Amúgy pedig amiatt sem az igazi a hangulata, hogy oktatói nem akarják hangversenyre engedni, hanem újabb begyakorolandó darabokat adnak neki.) Végre eljön Chiaki koncertjének a napja, Nodame azonban annyira belefeledkezik a gyakorlásba (meg az órájában is kimerül az elem), úgyhogy jócskán késik.

Nodame gyakorol
Nodame gyakorol
Nodame rájön, hogy késésben van
Nodame rájön, hogy késésben van

Chiaki készen áll a koncertre
Chiaki készen áll a koncertre

Fuss, Nodame, fuss!

Fuss, Nodame, fuss!

A koncerten aztán Chiaki nem csak dirigál, hanem maga is játszik hangszeren: zongorán előad egy darabot Bachtól – attól a zeneszerzőtől, akivel Nodamének annyi problémája van. Ez csökkenti a viszontlátás örömét a lányban és újra előhozza a “sosem fogom beérni Chiaki-senpait” címet viselő mantrát. Azonban minden jó, ha jó a vége: tanárai úgy döntenek, tényleg jó lenne, ha valami cél lebeghetne a csiszolás alatt álló gyémánt előtt – a képzavarért elnézést kérek – és végül Nodame felkérést kap egy koncertre, amit boldogan elfogad.

Eleinte gondolkoztam azon, hogy írjak-e egyáltalán erről a részről, mert nem hozott valami sok újdonságot az előzőekhez képest. Chiaki továbbra is komolyabb akadályok nélkül emelkedik, Nodame továbbra is a megszokott minőségben hozza a poénokat. Már amikor nem depizik persze. Úgy tűnik, a depizés véglegesen a Nodame Cantabile részévé vált, amit sajnálok, mert nem ezért kedveltem meg annak idején a sorozatot. (Zárójelben: igen, tudom, hogy az animék a manga alapján készülnek, de nem olvasom a mangát.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s