Első látásra: Katanagatari

Egy régi korba vezet minket a történet, amelyben Japánt még a katanákkal felfegyverkezett szamurájok uralták. Egy-egy harcstílus nem csak életek, hanem seregek sorsáról is dönthetett. Egy ilyen legendás stílus volt a Kyotouryuu is. E stílus gyakorlóit a “kard  nélküli kardforgatók” megnevezést viselték, a stílust kifejlesztő család hatodik generációjának feje, Yasuri Mutsue messze földön híres volt képességeiről. Elismertsége végül a veszte is lett: családjával együtt egy lakatlan szigetre száműzték.

Történetünk idején a család már 20 éve a szigeten él, Mutsue pedig egy éve meghalt, így csak lánya, Nanami, és Nanami öccse, Shichika élnek a szigeten. Egy napon egy fiatal nő, Togame személyében látogató érkezik a szigetre – az első idegen az elmúlt 20 évben, és az első idegen, akivel az itt született Shichika találkozik. Togame azért érkezett a szigetre, mert fel szeretné kérni a Yasuri-család fejét egy különleges munka elvégzésére.

Amikor megtudja, hogy Mutsue már nem él, és Shichika a Kyotouryuu egyetlen ismerője, még célja elmagyarázása előtt megpróbálja letesztelni, hogy leendő társa/alkalmazotta valóban elég jó harcos-e, azonban a kísérlet nem úgy sikerül, ahogyan Togame azt eltervezte (ugyanis tanyál egy csúnyát)…

Shichika
Shichika

Togame
Togame
Togame "akcióban"
Togame "akcióban"

Shichika hazaviszi őt, ahol a lány végre elmondja célját: sógunja parancsára össze kell gyűjtenie egy híres régi katanakovács 12, szinte isteni erejű kardját, amikre többen vadásznak, és amelyet megszerezve mind a büszkeségük által vezetett szamurájok, mind a pénzért felbérelhető nindzsák félredobják elveiket és korábbi társaik ellen fordulnak. Így esett hát választása a kardot nem használó harcművészre.

Shichika és Nanami
Shichika és Nanami
Nanami
Nanami

A beszélgetést megszakítja egy nindzsa, a 12 kard egyikét birtokló, szómenéstől szenvedő Koumori támadása, amivel aztán felgyorsul az eddig lassacskán folyó történet.

Koumori
Koumori

Ha egy szóval kellene jellemeznem a Katanagatari emberábrázolását, azt mondanám: furcsa. Ha hárommal: furcsa, de szép. Eleinte szokatlannak tűnt, de hamar megtetszett. Az animáció többi része (mozgások, hátterek, stb.) is nagyszerű. Elég vicces, és a két főszereplő (és kezdődő kapcsolatuk) is elég érdekesnek ígérkezik, mindenképpen várom hát a következő epizódot.

Ja, és még valami: a Katanagatari a szokásos 25 perces részek helyett 50 perces, és február elejétől havonta fognak jönni a részek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s