You’re Under Arrest: Full Throttle

A You’re Under Arrest eredetileg egy párkötetes manga volt Fujishima Kousuke tollából, amit a ’80-as években rajzolt, még mielőtt megfogta volna az Isten lábát Belldandy és a többi istennő megteremtésével.

A történet Tokió egyik kerületi rendőrkapitányságának, a Bokuto kerületi rendőrségnek az életét az életét mutatja be, pontosabban a közlekedésrendészeti osztály kalandjait, a két főszereplő rendőrnő által. Tsujimoto Natsumi lazán veszi az életet, a másnapossága nem időben befejezett partik miatt hajlamos késni a munkából, határozott ellenszenvvel viseltet a jelentések megírása iránt, viszont ő a legerősebb rendőrtiszt az egész kapitányságon. Járőrtársa, Kobayakawa Miyuki már sokkal nőiesebb, elegánsabb – már amikor nem szerelőoverállban bütykölgeti az első pillantásra átlagosnak tűnő, de valójában agyontuningolt járőrkocsiját. Az osztály oszlopos tagjai közé tartozik még a pletykafészek Nikaidou Yoriko, akinek a sorozat kezdete után pár résszel megjelenő Futaba Aoi lesz a járőrtársa. (Aoi szintén egy érdekes eset, de ebbe most ne menjünk bele.) A motoros rendőrök is jelen vannak Nakajima Ken személyében, aki vezetői képességei alapján akár versenyző is lehetne, a gyorshajtók elkapásában mutatott eredményessége miatt a Bokuto Fehér Solyma becenevet viseli. A motorról leszállva azonban egy két lában járó szerencsétlenség, ami elég sok problémát okoz neki, főleg mivel elég egyértelmű érzésekkel rendelkezik Miyuki irányában. Ezt az őrült bagázst igyekszik irányítani, és a rendhagyó megoldásokról lenevelni az ügyosztály főnöke, akit nemes egyszerűséggel csak Főnöknek hív mindenki.

Miyuki, 1996
Miyuki, 1996
Miyuki, 2007
Miyuki, 2007

A You’re Under Arrest anime eredetileg egy négyrészes OVA volt 1996-ban, amit hamarosan követett egy tv-sorozat, a  kettő összesen 52 epizódot alkot (amelynek második fele már nem a manga alapján készült). 1999-ben újraindult a franchise, egy mozifilmmel és néhány felejthető (és felejtendő) speciallel. 2001-ben jött a második, ezúttal 26 részes sorozat.

2007-ben ismét új életet leheltek a történetbe, a harmadik sorozat a Full Throttle címet kapta. Bár örültem, hogy újra láthattam a régi kedvelt szereplőket, nem voltam biztos abban, hogy össze tudnak hozni még 24 résznyi őrült esetet. Az első rész eloszlatta a sorozattal szemben élő kétségeimet: megvolt benne a kellő akció, poén, coolság, és az opening is bejött. Az első néhány részben eléggé kitett magáért a stúdió, így még azt is elnéztem, hogy a már a 2001-ben is megváltozott karakterdizájn még távolabbra került az eredetitől .

Natsumi, 1996
Natsumi, 1996
Natsumi, 2007
Natsumi, 2007

Azonban ahogy a sorozat folytatódott, a lelkesedésem csökkenni kezdett: a részek egyre kevésbé voltak érdekesek,  a kedvenc mellékszereplőim nemcsak, hogy nem szerepeltek, de még csak szó sem esett róluk, Nakajima még ritkábban tudott valami hasznosat tenni, mint korábban és egy idő után a grafika is romlani kezdett. Persze voltak jó részek, vagy legalább élvezetes jelenetek, de az egész az “egyszer megnézhető” kategóriába esett. (Ezen véleményemmel nem vagyok egyedül, nem véletlen, hogy az utolsó részek feliratai csak idén januárban jöttek ki.)

Natsumi munkában :D
Natsumi munkában 😀

Aztán ott volt a szellemes rész. Azt hiszem, még nem mondtam, de rühellem, amikor egy a valóságban játszódó inkább többé, mint kevésbé valóságos, a mindennapi életben játszódó sorozat egyik részében fontos szerepet kap egy szellem. Nálam állatira le tudja rombolni a hangulatot.

A végére azért összeszedte magát a Full Throttle, a hiányolt mellékszereplők közül is előkerült néhány (igaz, csak a 22. részben) és mivel Nakajima is megemberelte magát, úgy tűnik, hogy végre lezárul a kb. 100 része tartó, Miyukival való szerencsétlenkedése.

Nakajima
Nakajima

Kár, hogy inkább csak a sorozat eleje és vége volt igazán jó, ez így csak 6/10. Ha valaki látta a korábbi sorozatokat, talán el lesz vele a nosztalgia miatt, de másoknak nem nagyon tudom ajánlani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s