Első látásra: Ichiban no Ushiro Daimao

Főhősünk, Sai Akuto már gyerekkorától kezdve hivatásának tartotta mások segítését. Tizenéves korában a Constant Varázslóakadémiára megy, hogy az iskola elvégzésével főpappá válhasson, mert úgy még  többet tudna segíteni. Az iskolába vezető úton segíteni akar egy öreg néninek egy nehéz koffer felcipelésében, ám a néni közben megérkező unokája félreérti a helyzetet, azt hiszi, hogy Akuto ki akarja rabolni a nagyanyját, úgyhogy fejbe rúgja hősünket. (Vajon hány olyan mondat lesz még ebben a bejegyzésben, amelyben szerepel a “segít” szó valamely alakja?) A félreértések tisztázása után kiderül, hogy a lány (Hattori Junko) Akuto évfolyamtársa, és mivel hasonló elveket vallanak, hamar összebarátkoznak.

Akuto
Akuto
Junko
Junko

Az iskolába érve Akutónak át kell esnie egy személyiségteszt-szerű jövendölésen: egy Teszlek Süvegbe oltott szellemvarjú (vagy kacsa? elég fura egy jószág) megjövendöli hogy az akadémia ekkor érkezett diákjai közül (mert Akuto év közben váltott sulit) kinek mi lesz majd a foglalkozása felnőttként. Amikor főszereplőnk a jövendőmondó elé lép, az egyértelmű jövőt jósol neki: ő bizony démonkirállyá fog válni!

Yata-Garasu, a jövendőmondó
Yata-Garasu, a jövendőmondó

A hír nem hat valami jól Akutóra, mivel a démonkirályi/sötét nagyúri/stb. lét szöges ellentéte a főpapságnak, ráadásul mire újdonsült osztályfőnöke bemutatja őt az osztályának, addigra a diákok között már elterjedt a jóslat híre, így az osztály egyik fele rettegéssel, a másik ellenszenvvel tekint rá A fiú megpróbálja kimagyarázni a félreértést, és tudatni a többiekkel, hogy ő nem akar semmi rosszat, de minden mondatát félreértik, és végül Junko (aki az osztálytársa és nem mellesleg ősi harcoscsaládból származik) megtámadja őt, miközben azzal vádolja, hogy Akuto a korábbi  barátságos viselkedésével csak a bizalmába akart férkőzni. Az újonnan “kinevezett” démonkirály megpróbálja védeni magát, de ez túl jól sikerül és ellentámadásával legyőzi a lányt (egyúttal súlyos károsodást okozva Junko ruházatában). A csata nem segít Akuto jó szándékának demonstrálásában és innentől kezdve a félreértések egyre-másra követik egymást, miközben hősünk új barátokat és ellenségeket szerez.

Akuto vs Junko
Akuto vs Junko
Korone, az Akuto megfigyelésével megbízott android
Korone, az Akuto megfigyelésével megbízott android
Keina, egy újabb háremtag
Keina, egy újabb háremtag

Akuto másk arca

Az első 3 rész inkább vígjáték volt, mint vérkomoly “Úristen, lehet, hogy szörnyeteggé fogok válni” dráma, de a 3. részben azért már látszódott, hogy ha kihozzák a sodrából, akkor Akuto se mindig ártatlan, segítőkész bárányka, és mivel az iskolában nem kevés intrikusi vagy agresszív vénával rendelkező diák jár, előbb-utóbb gondolom  valamivel komolyabbra fog fordulni a dolog. Nekem így is tetszett, bejön ez a mágiával és fejlett technológiával működtetett világ, vannak érdekes karakterek, Akutónak a félreértések tisztázásának érdekében tett próbálkozásai kellően viccesek, az animáció és a zene is se rossz, szóval nézem tovább. Nem olyan sorozatnak tűnik, mint aminek esélye van arra, hogy örök klasszikus legyen belőle, de jól szórakoztat.

Reklámok

Első látásra: Ichiban no Ushiro Daimao” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nem nézem az animét, csak a mangáját olvastam, annak ellenére, hogy tudom, hogy light novelből készült, de ott később se vált komolyra az egész. Épp ezért nem is terveztem a megtekintését. Persze ez még változhat, de majd mások úgyis megírják a végére nekem.

    (nem panaszkodom, van mit néznem 😀 : Ookiku s2, Major, Kaichou, Working, Arakawa, stb stb… 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s