Kimi ni Todoke

Az őszi szezonból ez a sorozat volt a kedvencem, úgyhogy bőven ideje volt már, hogy írjak róla valamit.

A középiskolás Kuronuma Sawako hosszú fekete hajával, halvány bőrével a legtöbb osztálytársa szerint ijesztő, vannak, akiket a Kör című horrorfilm egyik szereplőjére emlékeztet, még természetfeletti erőket is tulajdonítanak neki. Pedig Sawako egy kedves lány, akit bánt, hogy magányosan telnek napjai amiatt, hogy mindenki fél tőle, mivel – akaratán kívül – elég ijesztő arckifejezéseket tud vágni. Egyetlen osztálytársa van csak, aki nem fél tőle, Kazehaya Shouta-kun, a mindenkivel barátságos, jóképű fiú, aki az osztály középpontjában van, mindig barátoktól körülvéve, így Sawako nem tud közelebb jutni hozzá. Fogalmuk sincs róla, de mindketten beleszerettek a másikba már az évnyitó napján.

Sawako
Sawako

Ez a mosoly nem úgy sikerült, ahogyan azt Sawako szerette volna
Ez a mosoly nem úgy sikerült, ahogyan azt Sawako szerette volna

Kazehaya

Aztán mégis kezd megrepedni a jég, Kazehaya szóba elegyedik vele, majd lassan, de biztosan az osztálytársai közül mások is rájönnek, hogy nem kell félni Sawakótól és elkezdenek összebarátkozni vele. Miután már két legjobb barátnőt is szerzett (a sportos, könnyen meghatódó Chizurut és a komolyabb Ayanót, aki kb. a trió agyának is tekinthető), Sawako kezd egyre jobban beilleszkedni az osztályba.  A többiek reakcióinak a félreértése még jó darabig kalamajkákat okoz, amiket hamarosan még egy Kazehaya megszerzéséért bármilyen aljas trükkre képes rivális megjelenése még gyakoribbá tesz.

Chizuru
Ayano

A Kimi ni Todoke Sawako személyiségének lassú megnyílása és a Kazehayával egyre erősödő kapcsolata mellett egyes fontosabb mellékszereplők történeteire is szentel időt, így nem csak a Sawakóhoz való viszonyukat ismerhetjük meg. Ezt elég jól kivitelezte az animét készítő stáb (illetve tulajdonképpen a mangaka), úgyhogy több olyan mellékszereplőt megkedveltem, akit más animékben valószínűleg figyelemre se méltattam volna (ez leginkább Chizuru gyerekkori barátjára, a finoman szólva is szófukar Ryuu-ra, és az osztály súlyosan retardált tanárára, Pinre igaz, aki a poénok egy jelentős hányadát szolgáltatja ).

Chizuru és Ryuu

Pin

A sorozat nyugodt, lassú hangulata valamint a cselekményközpontúság helyetti karakterközpontúság  sokban emlékeztetett az Ariára, ugyanolyan pihentető – és néha ugyanúgy túl lassúnak találtam. Amiket gyakran zavarónak találtam még, azok Sawako gyakori belső monológjai voltak. Nagyon, nagyon sokat kaptunk belőle, talán fele ennyi is elég lett volna.

Az animáció szép, nem csillogó-villogó, de hát egy ilyen történethez jobban is illenek ezek a pasztell színek.  A zene, a szinkron is jó, az opening és az ending viszont hidegen hagyott. Nincs velük különösebb bajom, de nem is találtam  őket emlékezetesnek.

Az Ariához hasonlóan a Kimi ni Todokét  sem tudom mindenkinek ajánlani, egyesek túl lassúnak, unalmasnak, mások cukormázasnak találhatják, de akiknek nincsenek ellenére az ilyen kellemes, pihentető sorozatok, azoknak kötelező darab.

8/10

Reklámok

Kimi ni Todoke” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én csak most kezdtem el nézni, de imádom! Egyre jobban várom, hogy mi lesz a végén… vajon Kazehaya kimondja-e valaha is, hogy szereti? 😀 Ryuu nekem is nagyon szimpatikus, Pin viszont roppant idegesítő. 😀

  2. Én imádtam az első sorozatot. 😀 És a mellékszereplők többségét is sikerült megkedvelnem, talán egyedül csak azt a csajszit, aki szerelmes Kazehaya-ba, de nem jut eszembe a neve… ááá XD Én meg a névmemóriám.

    Viszont most nézem a második szezont, és itt már több kritikát tudnék felhozni. Valaogy még lassabbnak érzem, és ha még Sawako-nak meg is bocsátom, hogy nem tud magával mit kezdeni szerelmesen, de Kazehaya-nak nem. Ő elég népszerű, jóképű, etc… hogy több önbizalma legyen, és ezek után az a félreértés a 6. részben… Hát ott már voltak csúnya gondolataim.

    De azért még így is nagyon szeretem, és Ryuu-nak meg Chizu-nak külön drukkolok. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s