Mostanában…

A nyári szezonból egyelőre a Sengoku Basara 2 az egyetlen sorozat, amit nézek,de mivel jókat olvastam róla, lehet, hogy majd belenézek az Occult Academy-be meg a Legend of the stb.-be is. (Azt hiszem, inkább megvárom, amíg véget érnek, úgyis van elég nézni meg olvasnivalóm.) Az első öt rész egyértelmű csalódás, túl sok a rizsázas és kevés az akció. Ahogyan írtam is, az új ellenségek nem hozzák a régiek szintjét, mostanra az is kiderült, a forgatókönyvíró is rajött arra, hogy nem tud velük egy 12 részre kiterjedő konfliktust megírni, így újra elővett néhány ellenséget az első sorozatból, ami nem sokat segített.  De már látni vélem a fényt az alagút végén, a 6. epizód elég jónak ígérkezik.

A Senkou no Night Raid viszont a hetedik résztől kezdve egészen összeszedte magát, most már a különleges képességekkel vívott harcok nélkül is izgalmas. A történet a témához illően összetett, komoly, fordulatos – ami a mi szempontunkból egyben hátrány is, mivel a feliratozóknak pluszmunkát jelent az, hogy utánanézzenek a a korabeli eseményeknek, történelmi helyzetnek, gondolom ezért  van még mindig csak 11 részhez van felirat.

Most az Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple című sorozatot nézem. A címből nyilvánvaló is, hogy miről szól: ez Agatha Christie Poirot- és Miss Marple-regényeit illetve novelláit dolgozták fel.

Főszereplőnek az anime készítői létrehoztak egy új karaktert, egy Mabel nevű 10-12 éves lányt (a második részben 16-nak állította magát, de azt szerintem csak hazugság volt) , az ő szemén keresztül látjuk az eseményeket. Ez eleinte zavart, mert Maybelle és a háziállata, egy Oliver nevű kiskacsa miatt időnként túl gyerekesnek tűnt a sorozat, de később már nem ő van a középpontban, hanem Poirot vagy Miss Marple. Maybelle csak asszisztál a nyomozásban, szerencsére a forgatókönyvíró meg tudta úgy oldani úgy a dolgot, hogy ne legyen zavaró a történetekben egy új szereplő megjelenése. A bűnügyeket és a rejtélyeket nem írták át, nem butították le, némelyik nagyon izgalmas tud lenni.

Azt hiszem, alapvetően a gyerekeknek szánhatták a sorozatot (nem mutatják a holttesteket, a karakterdizájn a Pokémon dizájnerének munkája), de azért felnőtteknek is nézhető.

Reklámok

Mostanában…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. SengoBasa2 tényleg nem olyan egyelőre, mint az első sorozat, de azért szerintem így is kiemelkedő. (Ötödik részt meg meg kéne végre lessem. ^^”)

  2. SengoBasa szerintem is belassult, első két rész még nagyon bejött, de most már nem érzem az izgalmat, hogy a következő részt akarjam. Oichi egy hatalmas nagy FAIL…
    A Poirot regényeket szeretem, Agatha Christie kedvelt íróm és régóta szemezgettem az animuval is, csak lebutítottnak véltem. Ezek szerint mégis érdemes belekezdeni. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s