Senkou no Night Raid

Sanghaj, az 1930-as évek eleje.  A nyüzsgő városban zajló politikai és katonai események megfigyelése és lehetőség szerint kézben tartása jelentős fontossággal bír a birodalmi Japánban. Vannak azonban olyan ügyek, amelyeket hivatalos úton nem lehet megoldani (de legalábbis nehéz), ilyenkor lép munkába Sakurai Shinichirou titkos szervezete, a Sakurai Ügynökség. Az elsőre veszélytelen, idősebb úriembernek tűnő Sakurai mestere a színfalak mögötti ügyködésnek, és nagy szakértelemmel irányítja négy ügynökét, akik mind rendelkeznek valamilyen különleges képességgel. A telekinézisre képes Miyoshi Aoi mellett ott van a teleportálást alkalmazó Iha Kazura, Sonogi Yukina, aki telepatikus úton tartja a kapcsolatot velük, és a csapat negyedik tagjával: Kagiya Natsume messzebbre lát puszta szemmel, mint mások távcsővel, képessége elengedhetetlen az ellenséges ügynökök vagy katonák megfigyelésénél.

Sakurai
Sakurai
Aoi
Kazura

Mindannyiuknak van valami oka arra, hogy ne egy átlagos japán állampolgár életét élje: Aoi szerelme elvesztése után lépett be, Yukinát katonatiszt bátyja titokzatos eltűnése vitte az ügynökségbe, Natsume pedig egész életében Yukina családját szolgálta, azért is követi úrnőjét a küldetésekre, hogy megvédhesse őt az esetleg felmerülő veszélyhelyzetekben. Ami Kazurát illeti: őt a katonai akadémia elvégzése után nem osztották be a hadseregbe, Sakurai azonnal lecsapott rá. “Természetesen” egy idő után kiderül, hogy az életük előző szakaszában történteknek nem kevés közük van a belföldi de a nemzetközi politika egyes eseményeihez, így a sorozat nemcsak arról szól, hogy a csapat sikerei vagy kudarcai milyen változásokat hoznak az egymással egyre feszültebb viszonyban álló nagyhatalmak kapcsolataiban, hanem a 4 ügynöknek időnként ellenségei mellett személyes érzéseivel is meg kell küzdenie.

Yukina

Natsume és Yukina

Érződik, hogy a sorozatban sok munka van, a grafika jó (egyedül az egy szem CG-s autós üldözést tartottam problémásabbnak), úgy látom, hogy a korabeli életet, hangulatot is megpróbálják tényleg kidolgozottan tálalni, a sorozat első felénél mégis úgy éreztem, hogy hiába van meg sok adottsága van ahhoz, hogy igazán minőségi anime legyen belőle, mégsem találtam lehengerlőnek. A részek hangulata és sebessége eléggé összevissza volt, az első részben csak akció volt, az utána következőkben csak szövegelés és akkor még nem szóltam a 4. epizódról. Nem tudom, ki találta ki, hogy egy komoly történetbe betegyenek egy olyan viccesnek szánt részt, ami teles egészében arról szól, hogy két szupertitkos kém egy kóbor macskát üldözzön egy szakács kérésére, de legalább fél ponttal többet adtam volna az animére, ha ehelyett a rész helyet valami értelmesebbet találnak ki.

A hatodik-hetedik résztől kezdve aztán a történet végre rátér a fő csapásra, egyre izgalmasabb lesz minden, egyre inkább kezdenek összeállni a dolgok, az pedig külön figyelemreméltó, ahogyan egy valós esemény is fontos szerepet kap – amennyire meg tudom ítélni, a produkciós stábnak jelentős bátorság kellett hozzá. A fináléval meg voltam elégedve,úgy gondolom megfelelő lezárása volt a titkos kémegység titkos kalandjainak és kiderült az is, hogy mi is akar lenni a sorozat címéül szolgáló “villámgyors éjszakai támadás”. Az utolsó dvd-hez lesz még egy plusz rész, de ha nem lenne, akkor se panaszkodnék.

Összességében mindenkinek ajánlom a sorozatot, aki valami komolyabb, nem szokványos animére vágyik.

7,5/10

Reklámok

Senkou no Night Raid” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egyelőre az utolsó bekezdéseket olvastam el, mert eddig még csak kb. a sorozat közepéig jutottam, de amióta végig van felirat, be akarom fejezni. Kíváncsi leszek a lezárásra. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s