Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple

Ez az sorozat tipikusan azok közé tartozik, amikről az alapokon túl nincs nagyon mit írni, de azért összeütök róla pár sort, ha már egyszer végignéztem.

Amikor elkezdtem az animét, ezt írtam róla:

“Most az Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple című sorozatot nézem. A címből nyilvánvaló is, hogy miről szól: ez Agatha Christie Poirot- és Miss Marple-regényeit illetve novelláit dolgozták fel.

Főszereplőnek az anime készítői létrehoztak egy új karaktert, egy Mabel nevű 10-12 éves lányt (a második részben 16-nak állította magát, de azt szerintem csak hazugság volt) , az ő szemén keresztül látjuk az eseményeket. Ez eleinte zavart, mert Maybelle és a háziállata, egy Oliver nevű kiskacsa miatt időnként túl gyerekesnek tűnt a sorozat, de később már nem ő van a középpontban, hanem Poirot vagy Miss Marple. Maybelle csak asszisztál a nyomozásban, szerencsére a forgatókönyvíró meg tudta úgy oldani úgy a dolgot, hogy ne legyen zavaró a történetekben egy új szereplő megjelenése. A bűnügyeket és a rejtélyeket nem írták át, nem butították le, némelyik nagyon izgalmas tud lenni.

Azt hiszem, alapvetően a gyerekeknek szánhatták a sorozatot (nem mutatják a holttesteket, a karakterdizájn a Pokémon dizájnerének munkája), de azért felnőtteknek is nézhető.”

Hastings és Poirot
Maybelle, Oliver, Miss Marple

Nemrég befejeztem a sorozatot, a véleményem néhány dologban változott egy kicsit: a Maybelle& Oliver-faktor időnként némileg idegesített (főleg az, ahogy Oliver mindenbe beleütötte a csőrét), nem lennék meglepve, ha valaki, aki esetleg belenézne az animébe, még zavaróbbnak találná őket. A másik, amit még meg kell említenem, az az, hogy néha bizony 1-2, nem túl jelentős dolgot kihagytak egyes történetekből, hogy beleférjenek az 1-2-3-4 rész adta időkeretbe, de szerencsére az ügyek megoldása ettől még ugyanúgy izgalmas – és logikus – maradt. És végtére is ez a lényeg egy kriminél, nem igaz? Az, hogy több 3-4 résznyi hosszú regényt is adaptáltak az egy részbe beférő novellák közé, jó ötlet volt, kellő változatos történeteket sikerült összegyűjteni.

A grafikával kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy feltűnően elrajzolt arcokat nem láttam, viszont a fülek kidolgozatlansága elég zavaróan hatott, pláne, hogy – sokat beszélős anime révén – sokszor percekig mutattak egy-egy karaktert közelről. Vegyük például Miss Marple-t:

Egye fene, legyen 7/10, ha már egyszer 7.01 az átlaga az AniDB-n.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s