Ezeket néztem/nézem mostanában

Az utóbbi időben nem nagyon írogattam, ennek az a fő oka, hogy nem néztem semmi olyat, aminek külön bejegyzést akartam volna szentelni továbbá, hogy lusta vagyok. Mostanra azonban összegyűlt néhány olyan cucc, amikről érdemes lenne 1-2 mondatot ejtenem.

Macross Frontier: Itsuwari no Utahime: nagyon jó volt ez a film. Pár jelenet ugyanaz vagy hasonló volt, mint a sorozatban, de a film nagy része új anyag, teljesen új történettel. Mindenképpen érdemes megnézni azoknak, akik szerették a sorozatot.

Occult Academy: 2012-ben a földönkívüliek által megtámadott emberek visszaküldenek egy ügynököt 1999-be, hogy találja meg és pusztítsa el Nostradamus kulcsát, amivel megakadályozhatná a katasztrófát. A “kulcsnak” köze van a címbeli, okkultizmussal is foglalkozó iskolához, így az ügynök, Uchida “Bunmei” Fumiaki tanárként helyezkedik el az iskolában. Saját kétbalkezességén kívül helyzetét az iskola új igazgatónője, Kumashiro Maya (a nemrég meghalt előző diri lánya) is megnehezíti, aki úgy tűnik, sem az okkultizmust, sem Bunmeit nem kedveli – és aki maga is a diákok közé tartozik.

A sorozat eleje tetszett, izgalmas is volt és – főként talán Maya arckifejezései miatt – vicces is, a közepén bedobott történetek egyáltalán nem voltak érdekesek, a vége viszont megint elég jó volt, annak ellenére, hogy egyes csavarokat furcsának/hirtelen jöttnek éreztem.
Egyszer meg lehet nézni a sorozatot, de nem gyakorolt rám nagy hatást.
Bakuman: tavasszal kezdtem olvasni a mangát, az nagyon fordulatos, pörgős volt, így persze az animét is figyelemmel követem. Sajnos ebben az eddigi 9 rész alapján csalódnom kellett:  nagyon nyújtják az egészet, sokkal lassabban halad a történet, mint a mangában. (Ebben az időnként beiktatott fillerjelenetek is szerepet játszanak. Mentségükre legyen mondva, általában illenek az anime stílusához, a hozzáadott poénok se rosszak.) Az első nyolc rész még az 10. fejezetet se dolgozta fel teljesen, a 9.  rész pedig a 10. fejezet utolsó két oldalából és a 11. fejezet első feléből állt. Nem tudom, minek kell ennyire lassítani az animét, 110+ fejezet van már a mangából, 25 rész alatt akkor se érné be az anime, ha kicsit gyorsabb tempóval haladna. Gondoljatok csak bele, milyen lett volna, ha a Death Note-ot 37 helyett több, mint 100 részre húzták volna el?
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s