Első látásra: Fractale

A 22. században az emberiség létrehozta a Fractale számítógépes rendszert, amely többek között azt is lehetővé tette, hogy munka nélkül is mindenki meg tudjon élni, és hogy az egyes embereknek ki se kelljen mozdulni a házukból, ha valamit el akarnak intézni, a rendszer segítségével a virtuális másaik,a doppeleik tartózkodási helyüktől távol, a világ másik végén is megjelenhetnek.

Valamikor a távoli jövőben: a tizenéves Clain egyedül él, bár szülei doppelei rendszeresen meglátogatják, a fiú, az anya és az apa fizikai valójukban mind külön élnek. Bár kissé unalmasnak tartja azt, Clain elégedett az életével. Az unalom persze már nem tart sokáig: egy nap, amikor a régiségpiacról hazafelé megpihen, egy légi üldözésnek lesz szemtanúja. Amint meghallja a Clain médialejátszójában szóló zenét, az üldözött lány leugrik járgányáról, a fiúban pedig az az érzés támad, hogy bármilyen hihetetlen is, úgy tűnik, mintha a lány repülni tudna. Mint kiderül, ez nem igaz, így Clain elvállalja, hogy hazaviszi a lányt és ellátja a sebeit. Másnapra már egészen összebarátkozik a Phryne névre hallgató lánnyal, de az idill hamar véget ér, mivel megjelennek Phryne üldözői…

Bár nem sok minden derült a Fractale-ról és az egész világról, amelyet felügyel, arra bőven elég volt, hogy felkeltse az érdeklődésemet. Mind hangulatban, mind grafikában Miyazaki filmjeire emlékeztet. Jöhet a következő rész!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s