[C] The Money of Soul and Possibility Control

Történetünk főszereplője a 19 éves Yoga Kimimaro, egy gazdaságtudományi egyetem hallgatója. Szülei halála után nagyanyja nevelte, anyagi helyzetük javítására tanulmányai mellett több helyen is dolgozik részmunkaidőben. Egy napon megjelenik előtte egy különös lény, Masakaki, aki felajánlja neki, hogy lépjen be az Üzleti Negyedbe, egy természetfeletti világba, ahol a “vállalkozók” familiárisuk segítségével egymás ellen harcolnak, és a párviadalok győztesei olyan összegeket nyernek, amelyekről Kimimaro csak álmodhat. A tét azonban nagy, Masakaki fedezetként magához veszi a Negyedbe belépők jövőjét, és a vesztesek akár mindenüket is elveszthetik. Tekintve, hogy Masakaki nem kimondottan tűnik megbízható alaknak, Kimimaro azonnal visszautasítja az ajánlatot, de hamarosan mégis részvételre kényszerítik egy nem túl tisztességes húzással.

Innentől kezdve Kimimaro kénytelen hetente kockáztatni a jövőjét, amihez elengedhetetlen, hogy először is megtanuljon együttműködni az őt nem túl sokra tartó familiárisával/partnerével, Mashuval. Eredményei folytán lassacskán egyre több veterán figyelmét kelti fel, még az Üzleti Negyed legbefolyásosabb tagja, Mikuni Souichirou is figyelemmel kíséri harcait, és megpróbálja rábírni a fiút, hogy az csatlakozzon a viszonylagos biztonságot nyújtó csapatához…

A C több témát feszeget, a pénz és az emberi kapcsolatok kérdését, a pénz és az azt birtokló ember jellemének, világlátásának változásait, a szülők gyerekeik iránti érzéseit valamint a jelen és a jövő kapcsolatát. Az első részek tetszettek (annak ellenére, hogy a harcokat nem találtam túl érdekesnek – némileg a Yu-Gi-Oh-ra emlékeztettek), a sorozat második harmadát (amikor a harcokról a résztvevők, főleg Kimimaro előtt álló, lehetséges választásokra került a hangsúly) pedig még jobban élveztem. A szinte fillernek is tekinthető, lassú hetedik rész után viszont a C nyaktörő sebességre váltott, miközben a részek azzal teltek, hogy a karakterek az eszméiken vitatkoztak. Ezt sajnos már kevésbé jól sikerült megoldani, mint az előzőeket, azt hiszem, Member úr alábbi összegzése kiválóan érezteti az elgondolkodtatónak szánt párbeszédek színvonalát:

-TE TUDOD, HOGY MIÉRT HARCOLSZ?! ÉN IGEN!! MILYEN JELEN AZ, AMINEK NINCSEN JÖVŐJE?!
-TE EZT NEM ÉRTHETED!!

Az utolsó részben nagyon rámentek a látványra (leszámítva 1-2 elrajzolt arckifejezést), de ez nem menthette meg a történetet, főleg, hogy a rész vége felé az ÜN fejeseinek egy rövid jelenetében akkora agyatlanságot sikerült bedobni a sorozatba, hogy majdnem elsírtam magam. Summa summarum, a C egy érdekes, ötletes animének indult, de sajnos a készítői stáb nem tudott sokat kezdeni a jó ötlettel. Kár érte.

6,5/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s