Redline

A Redline műfajában és stílusában az előző bejegyzésben ismertetett Madoka tökéletes ellentéte – de ahhoz hasonlóan szintén az utóbbi évek egyik legjobb animéje.

Valamikor a távoli jövőben: az autóversenyzés még mindig népszerű sportág, a legnevesebb versenyeken több száz mérföldön át száguldoznak és próbálják egymást legyűrni a fegyverekkel is felszerelt extrém autócsodák. Az egyes futamokat mindig más-más bolygón rendezik, a legnagyobb hírűt, a Redline-t történetünk évében a Roboworld névre hallgató planétán. Sajnálatos módon azonban Roboworld urai nem tartoznak se a barátságos fickók, se az autóversenyzés rajongói közé, azt, hogy a Redline-t náluk rendezik, területük megsértéseként értékelik, és készek arra, hogy a versenyt a katonaság bevetésével állítsák le. A versenyzőknek tehát nemcsak egymással, hanem az útvonalon elhelyezkedő aknamezőkkel is meg kell küzdeniük…

A Redline minőségéről csak annyit mondanék, hogy öt évig készült a Madhouse stúdiójában, ami meg is látszik rajta, az egyedi külső mellett aprólékos részletességgel is büszkélkedhet a film. De: ez valójában csak mellékes, ami a filmet igazán naggyá teszi az a – előre is elnézést kérek a Caps Lock üzemmódot nem kedvelőktől – HANGULAT. Rég nem találkoztam olyan olyan animével, aminek ennyire jól sikerült az önfeledt szórakoztatást kombinálni a VAGÁNYSÁGgal, Akinek az első negyedóra nem nyeri ela tetszését, az szégyellje magát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s