Őszi szezon – eddig

A mostani szezonból öt sorozatba is belekezdte, úgyhogy gondoltam, az Un-Go után írhatnék pár mondatot a másik négyről.

Guilty Crown : eddig 1 részt láttam belőle

A közeljövőben, Japán romba dőlése után az ország nemzetközi irányítás alá kerül. Ouma Shu, egy önmagával elégedetlen középiskolás, egy véletlen folytán nemcsak megismerkedik kedvenc énekesnőjével, Inorival, hanem arra is rájön, hogy a lány egy lázadó/terrorista csoport tagja. Amikor az országot felügyelő katonák egy egysége rajtuk üt, a lányt elkapják, és így Shura hárul a feladat, hogy elvigye Inori társaihoz a lány által ellopott szupertitkos tárgyat. Az események sora végül azzal zárul, hogy Shu szert tesz egy különleges képességre – és más meglepetés is éri aznap este.

Valamit tenni kívánó középiskolás. Idegen, kegyetlennek bizonyuló hadsereg Japánban. A fenti sereg által üldözött lány, aki miatt a főszereplő egy különleges képességre tesz szert. “A Királyok Ereje”.  Nem én vagyok az egyetlen, akinek az első rész után eszébe jutott a Code Geass, de azért nem írnám le egyszerű koppintásként a Guilty Crownt, pláne, hogy a Production IG készíti, valamint, hogy a Noitamina projekt része.

Bakuman 2: eddig 3 részt láttam belőle

Ott kezdődik, ahol az első sorozat véget ért. Miura lelkes stílusa egy kicsit idegesítőbbnek érződik, mint amilyen a mangában volt, de azért elviselhető. A rajongóknak kötelező ez a sorozat is.

Persona 4: eddig 2 részt láttam belőle

A négyes szám csalóka, ez nem azt jelenti, hogy ez a Persona című anime 4. sorozata lenne, hanem azt, hogy ez a Persona című játék 4. részéből készült sorozat. (Állítólag elég sikeres, de én nem vagyok egy nagy gamer, szóval nem ismerem.)

Narukami Yu egy kisvárosba költözik, még be se illeszkedhet az új iskolájába, amikor titokzatos gyilkosságok történnek a városban. Új barátai szerint ez kapcsolatban áll egy tévécsatornával: ha éjfélkor arra az adóra kapcsol valaki, akkor az, akit a tévében lát, hamarosan meghal. Yu és 2 komája persze hamarosan az események közepében találja magát, miután egy tévékészülékbe belenyúlva az beszippantja őket, és egy másik dimenzióban találják magukat, ahol Árnyaknak nevezett valamik támadnak rájuk, de egy medveszerű valami a segítségükre siet, és az ő tanácsával Yu megidéz egy lényt (a címbeli Personát), amivel kikeverednek a bajból. A gyilkosságok ügye persze ettől még nem oldódott meg…

Ha lesz olyan az öt sorozat közül, amit dobni fogok, akkor ez lesz az. Nem mondhatom, hogy kifejezetten rossz lenne, nem látok benne semmi komolyabb hibát, leszámítva azt, hogy a feltehetően aranyosnak/viccesnek szánt medveszerűség elég idegesítő, de nincs benne semmi, ami igazán megfogott volna, a másik világban való harcolászás meg nem kimondottan érdekel. 2-3 részt még adok neki, ha addig nincs változás, akkor pápá.

Fate/Zero: eddig 3 részt láttam

Az új sorozatok közül egyértelműen ez a kedvencem. A Fate/stay night ideje előtt 10 évvel játszódó történetben ugyan eddig még inkább a szövegelés dominált, mint a harc, de ettől még egyáltalán nem unalmas: a stratégia ezúttal fontosabb szerepet kap. Az előddel ellentétben már most közelebbről bemutatták a legtöbb Mastert és Servantot – természetesen az olyan, a Fsn-ban is szerepet játszó, vagy legalább hatást gyakorló szereplőkkel az élen, mint Saber, Kotomine, Kiritsugu, de már Gilgames is tiszteletét tette. Bár a hangulat sötétebb, mint volt (már amennyire emlékszem :p), egyes szereplők azért poénokat is hoznak a sorozatba.

Reklámok

Őszi szezon – eddig” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Erről most az ugrott be, hogy egyetlen “első ránézésre” posztot sem írtam a szezonból, úgyhogy ellopván az ötletedet, én is írok gyors egy ilyet. :3

    Btw nagyjából egy véleményen vagyunk. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s