Bakuman 2

A Bakuman, a mangarajzolásról szóló mangából készült anime ezen szezonja azon ritka esetek közé tartozik, ahol a második széria felülmúlja az elsőt.


A Bakuman 2 egy az egyben ott folytatódik, ahol az 1 véget ért: a fiúk végre nekiállhatnak a heti rendszerességgel megjelenő mangájuknak, de ezt már nem a régi szerkesztőjükkel, Hattorival készítik: a szerkesztőség Miurát, egy fiatal és nem túl tapasztalt – ám annál lelkesebb – szerkesztőt választ munkatársul. Ashirogi Mutóéknak így az iskolába járás és a mangaírás-rajzolás mellett a szerkesztőjük és köztük fennálló nézetkülönbségeken való vitatkozásra is időt kell szánnia. Miura teljesen más elvekkel, stílussal, látásmóddal rendelkezik, mint az a Hattori, akikre a fiúk felnéztek, és akiben megbíztak, ami hamar konfliktusokhoz vezet. Mashiro és Takagi abbéli bizonytalansága, hogy megbízhatnak-e Miurában, gyakorlatilag végigkíséri a sorozatot. Persze nem ez az egyetlen probléma, amin felül kell kerekedni: egy dolog az, hogy valaki elkezd egy mangát, de annak sikeressé is kell válnia, ahhoz, hogy a szerkesztőség ne kaszálja el pár hónap múlva – és emiatt a mangakák között még akkor is erős a rivalizálás ha egyébként barátok. Ehhez jönnek azok a váratlan akadályok, amiket Mashiro és Takagi duójának a fentiek mellett még kell leküzdenie a szezon folyamán.

Miura
Miura


A Bakuman 2-ben a történet végig természetesen folyik a saját medrében, azok közé az animék közé tartozik, amiknél az embernek fel sem tűnik, hogy mennyire jó, mert annyira megszokja a magas színvonalat. Ez a sorozat leginkább az adaptáció sebességében múlta felül a tavalyit: míg annak az első fele csigalassúsággal csordogált, itt már az első résztől fogva pörögnek az események. Ez viszont sajnos az utolsó részekre már-már negatívummá fordul át: az időnként nyaktörő sebesség miatt egyes részletek kimaradnak az animéből. (Szerencsére azonban ezek csak jelentéktelenebb információk és néhány poén, így a kihagyásokat többé-kevésbé el lehet nézni. Ez alól talán csak egy kivétel van, az hogy az egyik mellékszereplőt, Shizukát teljesen kihagyták a sorozatból, de ő a mangában se zavart sok vizet, és onnan is eltűnt elég hamar – már akkor is az volt a érzésem, hogy azért lett kiírva a történetből, mert Ohba, a sztori írója rájött, hogy nem tud mit kezdeni vele, nincs szükség a karakterre. Ha a feltevésem igaz, akkor viszont elnézem ezt a furcsaságot.) Öröm az ürömben, hogy így a manga gyengébb részei is lerövidültek (a szerelmi háromszöges szerencsétlenkedés, ami a manga egyik mélypontja volt, az animében érzésem szerint viszonylag gyorsan le lett zavarva).
Ami még nem jött be, az az ööö… erősen a fangirlökre kalibrált opening volt, de azt úgyis át lehet ugrani.
Az első sorozatot 7,5/10-re értékeltem, ez pedig mindenképpen többet érdemel annál legalább egy ponttal, szóval 8,5/10.

Októberben jön a 3. szezon!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s