Első látásra: Magi

Aladdin, Ali Baba, Dzsinn… a Magi az Ezeregyéjszaka meséinek világát veszi alapul történetéhez.

Ali Baba egy fiatal kereskedő, akinek elég rosszul megy az üzlete. Jelenleg épp egy gazdag kalmár, Budel beszállítója, de kezdi elveszteni a reményt, hogy a munkájából meg tudna élni és azt tervezi, hogy ha a mostani munkája véget ér, szerencsét próbál a közeli Toronyban, hogy meggazdagodjon. A Torony egyike azon titokzatos és hatalmas épületeknek, amelyek 14 évvel ezelőtt jelentek meg a világ különböző részein, és amelyekben a legendák szerint kincseket és varázserejű tárgyakat találhatnak a tornyokat felkereső kalandorok.

A munka azonban nem úgy alakul, hogy azt Ali Baba szerette volna: Budel karavánjához érkezve azt veszi észre, hogy a szállításra bepakolt dinnyék épp eltűnnek egy ki tudja honnan odakerült kisgyerek – Aladdin – gyomrában. Az áru eltűnéséért Budel persze Ali Babát vonja felelősségre – annak ellenére, hogy utóbbi sem tudja, mi történt, és ő is most találkozott először Aladdinnal. Aladdin ezután elkezdi mágnesként követni Ali Babát, aminek az lesz a vége, hogy a két fiú az Aladdin által okozott újabb kalamajkák miatt jóvátételként kénytelen Budel karavánjával tartani. Az út persze nem úgy alakul, ahogy azt Budel eltervezte, és Aladdin rákényszerül arra, hogy megidézze azt, aki miatt már korábban is feltűnést keltett: a neki engedelmeskedő Dzsinnt, Ugót.

Nem állíthatom, hogy a Magi első része elkápráztatott volna: az epizód legnagyobb részében se a szereplők (a szerencsétlen, külsőleg a Fate-történetek Gilgamesének és Taigájának a keresztezésére emlékeztető Ali Baba, se az első látásra a shounenanimék szokásos vidám idiótájának tűnő Aladdin), se a humor nem volt különösebben magával ragadó, de a rész végi akciójelenet a két szereplő pozitív vonásait is megmutatta, és az addig hiányzó izgalmat is meghozta. Ami még érdekessé teheti a Magit, az az, hogy olyan, komolyabb témák is megjelentek, amik shounenanimékben nem szoktak előfordulni (rabszolgaság, prostitúció).

2-3 részt még biztosan meg fogok nézni a sorozatból, aztán majd eldöntöm, hogy dobom-e, vagy nézem tovább.

Reklámok

Első látásra: Magi” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Oh, van animéje is? Szuper. Negyven fejezeten vagyok túl, szerintem érdemes kitartani az animében is, mert jobb lesz a történet és elég gyorsan halad.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s