IGPX: Immortal Grand Prix

IGPX2

A Code Geass görkorcsolyázós mechái előtt egy évvel debütált ez a jégkorcsolyákon* közlekedő mechákat felvonultató anime.
A jövőben a világ legnépszerűbb motorsportja az IGPX, amelyben versenyautók helyett versenymechák száguldoznak a külön nekik épített pályán (a sportág népszerűségét jelzi, hogy a pálya köré épített város IGPX City névre hallgat). A versenyek során 2 háromfős csapat küzd meg egymással, a háromkörös (egy kör jó hosszú) verseny 2-3. körében a mechák közti bunyó is megengedett. Főszereplőink egy, az IGPX második osztályából az elsőbe feljutott kis csapat tagjai, akik egyenként ugyan tehetségesek, de a csapatmunkájuk nem valami jó: a többnyire blazírt Takeshi, a fiú szinte tökéletes ellentétét képező Liz és Amy, a trió egyetlen kiegyensúlyozott tagja.

*ez nem teljesen találó megnevezés, mivel nem jégen, hanem aszfalton versenyeznek, de jobb nem jutott az eszembe

Immortal_Grand_Prix_-_12_3 Immortal_Grand_Prix_-_10_2 Immortal_Grand_Prix_-_03_1 Immortal_Grand_Prix_-_23_1 Immortal_Grand_Prix_-_08_1 Immortal_Grand_Prix_-_03_4 Immortal_Grand_Prix_-_03_3 Immortal_Grand_Prix_-_03_2 Immortal_Grand_Prix_-_20_1

A sorozat az IGPX bajnokságának két szezonjáról szól, az elsőben a csapat igyekszik megbirkózni az IGPX királykategóriája által támasztott kihívásokkal, mind a korábbiaknál sokkal jobb ellenfelekkel küzdő versenyzők, mind a csapat vezetője, a nagyapja vállalkozását (és álmát) öröklő, a pilótáinál csak pár évvel idősebb Satomi, akinek versenyek és a belső konfliktusok lerendezése  mellett a csapat megnövekedett költségeit fedező szponzorok megtalálásával is foglalkoznia kell.

A második szezon kezdetére Takeshiék már megtalálták a helyüket az IGPX első ligájában, de még mindig van mit tanulniuk (amivel maguk is tisztában vannak), és az ellenfelek részéről egy új kihívással is meg kell küzdeniük – egy szó mint száz, ez a szezonjuk sem problémamentes.

Sportanime lévén az IGPX sem hagyhatta ki a csapatmunka és a  sportolók folyamatos fejlődésének fontosságának hangsúlyozását, a főszereplők jellemfejlődésével a sorozat második fele kezdett komolyabban foglalkozni, a sport és a többi csapat bemutatása után. Ez elméletileg azt jelentené, hogy az anime második fele sokkal mélyebb és jobb az elsőnél: a gyakorlatban az előbbi megvalósult, az utóbbi viszont… fogalmazzunk úgy, hogy egyes eseményeket erőltetettnek/nem jól előkészítettnek éreztem – de azért mindent összevetve így is egész jó volt. A versenyek viszont tényleg sokkal jobbak, szebbek, izgalmasabbak voltak a sorozat második felében, itt már meglátszott, hogy a sorozatot a Production I.G. készítette…

Az IGPX egy szórakoztató, izgalmas shounenanime, amit érdemes megnézni, de nem az a sorozat, amit még évek múltán is emleget az ember.

6/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s