Blood Lad

Blood Lad

A vámpír Staz kényelmesen éli életét a démonok világában: az erősebb démonok közé tartozva a több részre felosztott démonvilág egyik területének a vezetője, de a terület rendjének a fenntartását az alárendeltjeire bízza, hogy ő a hobbijának élhessen, és napjait animenézéssel és mangaolvasással tölthesse. Egy szép napon a bandája elkapnak valakit, akinek egyáltalán nem kellene a területükön lennie, az illető ugyanis egy ember, aki maga se tudja, hogyan, de valahogy átkerült a démonok világába. A territórium ura nagyon megörül ennek, főleg, amikor megtudja, hogy az illető ember egy japán lány, Fuyumi – végre valaki, akivel elbeszélgethet a mangákról és az animékről!

Eszmecseréjüket azonban megzavarja egy rivális démon, aki át akarja venni Staz helyét a territórium uraként, és az összecsapásuk nem várt fordulattal zárul, aminek hatására Fuyuminak a démonvilágban kell maradnia, Staz pedig eldönti, hogy segít a lánynak problémája megoldásában. Kalandjaik során kettejük felbukkanása sok más démont is cselekvésre késztet, és a különféle események hatásai végül még a démonok világának legmagasabb szintű vezetőiig is eljutnak.

StazFuyumi

“Első látásra a Blood Lad egy laza akció-fantasy-vígjátéknak tűnik, ami nem kerget a szórakoztatásnál komolyabb ambíciókat, abban viszont elég jó.” – írtam annak idején, és ebben nem is tévedtem. Staznak különféle démonokkal kell szembeszállnia, akik harcolós animétől elvárható módon különféle képességekkel és technikákkal rendelkeznek – de Staz is szinte bármikor elő tud húzni valami újat a tarsolyából. A bunyók gyorsak, nem húzzák őket a végletekig – igaz, egy csupán tíz rész hosszú sorozatnál ennek nem is lenne értelme. A poénkodás is végig megmarad Staz animés ismeretei helyenként még a harcok alatt is szolgáltatnak egy-két poént.

A szereplők összhangban vannak a sorozat hangulatával: szórakoztatóak, de nem túl mélyek, bár a sorozat végére némelyiküknél azért valamicske jellemfejlődés észrevehető. A két főszereplő közül egyértelműen Staz viszi el a hátán a sorozatot –  Fuyumi gyakorlatilag csak arra szolgál, hogy előrébb vigye a cselekményt, és hogy testhezálló és/vagy sokat mutató ruhákban mutatkozzon.

Blood Lad - 03_3Blood Lad - 07_1Blood Lad - 01v2_6Blood Lad - 06_1Blood Lad - 06_2

Még valami: a sorozat végére egyértelművé vált, hogy ez a 10 rész semmire sem volt elég:  a történet pont akkor kezdett el beindulni, amikor a sorozat véget ért. Fentebb azt írtam, hogy a különféle események hatásai végül még a démonok világának legmagasabb szintű vezetőiig is eljutnak – ez sajnos erőteljes szépítés, a sorozat végére megismerjük ugyan a démonok királyát, de az ő történetben játszott szerepével kapcsolatban csak annyit lehet mondani, hogy Valamikor Majd Történni Fog Valami. Az anime a tudtommal jelenleg 49. fejezetnél járó manga 30. fejezete körül ért véget, és mivel egy havonta megjelenő mangáról van szó, a folytatásra még várhatunk egy darabig. (Már ha lesz folytatás.)

A fenti negatívumok ellenére azt kell mondanom, hogy nem bántam meg, hogy megnéztem a Blood Ladet, szórakoztató anime – de azért túl sokat nem várjunk tőle.

6/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s