Amagi Brilliant Park & Sword Art Online II

Amagi Brilliant Park

Amagi

Kanye West Kanie Seiya jóképű, okos, és karizmatikus, amit tud is magáról, de akármilyen  öntelt is, még az ő arcáról is lefagy a mosoly, amikor egyik évfolyamtársnője, 50 Cent Sento Isuzu muskétát szorít a fejéhez, és közli vele, hogy a hétvégén randira mennek, és a fiú nagyon megbánja, hanem a megadott időben nem lesz a megadott helyen…

Mint kiderül, úti céljuk Isuzu munkahelye, az Amagi Brilliant Park névre hallgató lerobbant, ürességtől kongó vidámpark. Isuzu és a park összes többi dolgozója földönkívüli, akik az emberek boldogságából nyerik az életerejüket. A létesítmény űrnője, Queen Latifah hercegnő elmagyarázza Seiyának, hogy a park gatyába rázásához szükségük van a fiú képességeire. A parkot ugyanis a bezárás fenyegeti, és ha nem sikerül pár hónap alatt megsokszorozniuk a látogatók számát, akkor a létesítménynek és dolgozóinak vége. Seiya hosszas tanakodás után végül úgy dönt, elvállalja Latifah felkérését – de a feladat semmilyen szempontból sem egyszerű dolog.

vlcsnap-00001 vlcsnap-00002vlcsnap-00003  Amagi Brilliant Park - 01_5

Az anyagi jellegű, vagy a park felszereltségét illető problémák mellett az újonnan kinevezett igazgatónak munkatársai bizalmatlanságával is szembe kell nézni (különösen igaz ez Latifah nagybátyjára, Bonta-kun két lábon klónjára: Moffle és Kanie már az első pillanattól kezdve utálják egymást), és amikor végre úgy néz, kezdenek zöld ágra vergődni, mindig történik valami bonyodalom (balhés vendég, gigantikus csőtörés, meghibásodott biztonsági rendszer, sárkánytámadás, stb.).

A tizenhárom rész folyamán így hát Seiya és csapata különféle, viccesnek szánt helyzeteken próbálnak úrrá lenni, de sajnos a történetek színvonala eléggé ingadozó. A szereplőgárda is túl nagy egy egyszezonos animéhez, a három főszereplőn kívül park dolgozói közül igazából csak a három legnagyobb idióta kap komolyabb szerepet – és a sorozat még így sem szentel elég időt arra, hogy jobban megismerhessük Seiyáékat: az első epizódok alatt ugyan megemlítenek egy fontos dolgot róla, de ez végül mégsem játszik fontos szerepet (hja, a jelenleg is futó regényfolyamok átka…).

Nem mondom, hogy az Amagi Brilliant Parknak nem voltak emlékezetes pillanatai, de azért egy kicsit többet vártam tőle.

vlcsnap-00004Amagi Brilliant Park - 02_3Amagi Brilliant Park - 08_2Amagi Brilliant Park - 02_4Amagi Brilliant Park - 05_7Amagi Brilliant Park - 05_4Amagi Brilliant Park - 02_2Amagi Brilliant Park - 09_2 Amagi Brilliant Park - 11_1 Amagi Brilliant Park - 13_1

Sword Art Online II

SAO2

Asuna megmenekülése után ő és Kirito végre nyugodtan élvezik a mézesheteket az iskolai életet, de a fiú hamarosan újra veszélybe kerül: visszautasíthatatlan felkérést kap egy korábbi segítőjétől, hogy nézzen körül a Gun Gale Online nevű, vadnyugatos témájú lövöldözős játékban, ahol valaki a SAO-hoz hasonlóan módot talált arra, hogy a játék során elintézett ellenfeleit a valóságban is megölje. A jelek egy idő után arra utalnak, hogy egy SAO-túlélő keze van a dologban, aki egy olyan emléket idéz fel Kiritóban, amit a fiú legszívesebben elfelejteni.

Az új játékhoz “természetesen” új hősnő is dukál, így Asuna ismét háttérbe szorul, és Kirito mellett Asada “Sinon” Shino, egy zseniális mesterlövész lesz a főszereplő. Sinon maga is egy gyerekkori trauma miatt lépett be a GGO világába, azért, hogy megbirkózzon a lőfegyverektől való félelmétől. Bár eleinte egy félreértés okoz egy viszályt, de ahogy az idő múlásával egyre jobban megismerik egymást, Kirito és Sinon kezdenek rájönni, hogy mennyire is hasonlítanak egymásra, és hogy emiatt képesek lehetnek segíteni a rossz emlékeik feldolgozásában – már ha a játékban garázdálkodó gyilkos nem öli meg őket.

Sword Art Online II - 01_1 Sword Art Online II - 01_2 Sword Art Online II - 01_3 Sword Art Online II - 02_1Sword Art Online II - 08_1 Sword Art Online II - 04_1 Sword Art Online II - 05_1Sword Art Online II - 13_4Sword Art Online II - 12_1

A GGO sztorijának lezárulta után újra visszatérünk az ALO világába, ahol először rövid közjátékként egy könnyed küldetés során Kirito és barátai egy szórakoztató kalandban vesznek részt, majd a sorozat utolsó harmadában újra komolyabbra fordul a hangulat – de ezúttal Kirito a háttérbe vonul, és Asunáé lesz a főszerep. A lány megismerkedik egy különös, visszahúzódó tagokból álló klánnal, és annak kivételesen erős vezetőjével – ééés igen, ő is a játék segítségével oldja meg a valós életében felmerülő problémáit.

A Sword Art Online nem tartozott azok közé az animék közé, amelyeket objektíven nézve rettenetesen jónak tartottam volna, de valahogy mégis jól szórakoztam rajta (és minden hibája ellenére úgy éreztem, hogy ez nem az olyan rossz, hogy már vicces faktor miatt volt), és alapvetően a folytatásról is ugyanez a véleményem. Az eredeti regények írója aligha fog Nobel-díjat kapni a munkásságáért: Kirito traumájáról ordít, hogy Kawahara külön azért találta ki az egészet, hogy legyen egy közös pont, ami miatt Kirito és Sinon összebarátkozhatnak, a negatív szereplők pedig még mindig olyan rosszul megírtak, hogy mellettük még egy DBZ-főgonosz is bonyolult, komplex jellemnek tűnik. Valahogy azonban mégis sikerült megteremteni a “kaland” hangulatát, ami szórakoztatóvá teszi az egészet, ami leköt (és nem mellesleg a Mahouka után Kirito GGO-beli instant tápossága már nem is tűnik olyan szörnyűnek :D).

Sword Art Online II - 15_1Sword Art Online II - 17_4 Sword Art Online II - 19_1 Sword Art Online II - 21_3 Sword Art Online II - 21_6 Sword Art Online II - 24_1 Sword Art Online II - 24_2

Reklámok

Amagi Brilliant Park & Sword Art Online II” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az Amagi kapcsán érthető a “többet vártam” effektus mert ha a komolyságról van szó akkor tényleg nem sok minden mondható el, és nem tudom eldönteni hogy ez amiatt van-e mert az LN még nem jutott el a velősebb tartalomig, vagy azért mert tényleg csak ennyi futja a sztori erejéből és később se lesz másként. Viszont a könnyedebb oldaláról nézve a dolgokat szerintem már jelentősen jobban teljesít a sorozat: az arányokat nézve akármennyire is szenved a “tényleges” vonal, de én örülök hogy a humorosabb/félkomoly oldal kapott nagyobb szerepet mert az legalább tudott annyira szórakoztató lenni, hogy a Nichijo óta ez volt az első olyan KyoAni sorozat aminek a leírásában a “láttam” és a “tetszett” megfér egymás mellett. Nem feltétlen mondanám hogy ez lett az FMP Fumoffu utódja, de szerintem érezhető valamelyest az Amagin a Fumoffu stílusa (pölö Seiya valahol egy jóval nárcisztikusabb Chidori, Sento meg egy női Sagara kevesebb katona-mentalitással és több tudatossággal a szociális hiányosságok meglétét illetően), és fogadni is mernék arra hogy jó ideje nem volt olyan KyoAni cím ami ennyire bevállalta volna a meredekebb poénokat, gondolok itt például az AV-s esetre a hatodik részből, vagy a “bugyiszakértő” kissrác és az anyja aki mindig csendre inti. Az persze így is áll hogy az Amaginál az a döntő hogy most akkor a pohár félig van tele vagy üres, de a “félig tele” itt olyan aminél el tudom valamelyest nézni az ürességet.

    • Igen, voltak jó poénjai (az állatos filmekben szereplő AV-színésznő esetén én is felnevettem), de szerintem nem elég egyenletesen nyomták őket. Volt néhány nagyon vicces rész, meg néhány gyengébb is (az éneklős-idolos epizód abszolút nem tudott lekötni – bár gondolom annak nem is én voltam a célközönsége, hanem az idolhívők).
      Az persze lehet, hogy az LN még nem tart ott, hogy belecsapjon a velősebb anyagba (bár persze az is lehet, hogy lenne elég komolyabb anyag, csak épp az nem fért bele egy szezonba).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s