Detective Conan: The Darkest Nightmare

m20

Conan és osztálytársai belefutnak a Szervezet egy amnéziás tagjába, akinek egy fontos küldetés során során elszenvedett baleset miatt lett emlékezetkiesése. Az általa keresett, és a balesete előtt megszerzett információ már önmagában is veszélyt jelent Conanékre, de a helyzetet tovább rontja, hogy Ginék is eltűnt társuk keresésére indultak. Ők persze ezúttal sem válogatnak a módszereikben, így Conan ismét életveszélyben találja magát.

A 20., tavaly a mozikba került film történetét ennél bővebben talán lehetetlen úgy összefoglalni, hogy ne spoilerezzem szét a manga eseményeit azoknak, akik nincsenek képben az utóbbi 2-3 évben történt fejleményekkel (vagy esetleg csak a magyarul is sugárzott részeket látták), így erre több szót nem is szánok.

A Conan-filmekre az elmúlt években már jellemző volt, hogy inkább akciófilmek, mint nyomozós krimik, a Darkest Nightmare-ben pedig már nincs is hagyományos, a mangára/sorozatra emlékeztető nyomozás, csak akció. Szintén fontos újdonság, hogy Ran és Kogorou ezúttal alig szerepelnek, csak pár percet kapnak, gondolom azt is csak azért, mert milyen dolog lenne már, hogy a Conan után legfontosabb karakterek meg sem jelennek a filmben. Ebben az esetben a hiányuk egyáltalán nem zavaró, sőt, kimondottan örültem annak, hogy végre nem volt egyetlen erőltetett ShinichiXRan- és “Conannek meg kell mentenie az életveszélybe került Rant”-típusú jelenet sem.

A másik legnagyobb pozitívumnak az animációt találtam, ezúttal is sokkal jobb volt a sorozatban megszokotténál (persze ez egy mozifilmnél el is várható), különösen egy, a film egyik csúcspontjának szánt verekedés jelenetnél.

Csakhogy. A szóban forgó verekedős jelenet nemcsak a film egyik pozitívumára hoz példát, hanem az egyik legnagyobb hibájára is: több szereplő jelleme is  eltér az eredeti történetben ábrázolttól, vagy egyes tulajdonságaikat túlzottan felnagyították, ami bizonyos eseményeket meglehetősen logikátlanná tett. (Azt, hogy a vidámparki óriáskerék tetején lezajló bunyó mennyire röhejesen irreális, már meg sem említem.) A Darkest Nightmare másik legnagyobb hibája az eredetiség hiánya, aki látta a 13. filmet, az némi túlzással ezt is látta.

Mindent összevetve: egyszer nyugodtan meg lehet nézni ezt az animét, de ez nem egy olyan Conan-film, amit évekig fogunk emlegetni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s