Daimaou

Lehet, hogy részben azért is, mert az utóbbi hónapokban-években nem sok hárem-ecchit néztem, de az Ichiban Ushiro no Daimaou nagyon tetszett.

A távoli jövőben, egy mind fejlett technológiával, mind mágiával rendelkező világban játszódik a történet, melynek kezdetén főhősünk, Sai Akuto útban új iskolája, a Constant Mágusakadémia felé kisegít egy öreg nénikét. Majd miután a néne időközben megérkező lányunokájáról (Hattori Junko) kiderül, hogy egy iskolába jár Akutóval, az Akadémiába vezető út alatt elkezdenek ismerkedni egymással. Életcéljuk ugyanaz: másokat megvédeni/segíteni, ezt Junko egy elismert szamurájcsalád leszármazottjaként kardjával hajtaná végre, Akuto pedig főpap szeretne lenni.

Az iskolába érve Akutónak át kell esnie egy személyiségteszt-szerű jövendölésen: egy Teszlek Süvegbe oltott szellemvarjú (vagy kacsa? elég fura egy jószág) megjövendöli hogy az akadémia ekkor érkezett diákjai közül (mert Akuto év közben váltott sulit) kinek mi lesz majd a foglalkozása felnőttként. Amikor főszereplőnk a jövendőmondó elé lép, az egyértelmű jövőt jósol neki: ő bizony démonkirállyá fog válni!

Az Akuto jövőjéről szóló jóslat hamar bejárja az iskolát és mivel az előző démonkirály némileg negatív színben vonult be a történelem lapjai közé (sose gondoltátok volna, mi?), mire Akuto eljut az osztályába, a legtöbben már előre rettegnek tőle – a fiút hazug árulónak tartó Junko azok közé a kevesek közé tartozik, akik fel merik venni ellene a harcot. Akuto megpróbálja tisztázni a félreértést, hogy tudniillik ő nem akar démonkirály lenni, de minden szava csak újabb félreértéseket okoz.

Innentől Akuto egyre több ismerősre tesz szert: Hiroshira, aki Akuto erejétől lenyűgözve azonnal főnökének ismeri el őt, valamint a – többségükben a háreme tagjaivá váló – lányokra: a megfigyelésére kiküldött androidlányra, Koronéra, az első látásra gyerekesnek tűnő, de különleges képességgel bíró Keinára (vagy Keena vagy Kena – ahány fansub, annyi névváltozat), az …ööö…. élénk fantáziával bíró Fujikóra, akinek a bátyja gyanús körülmények közt halt meg, és Eikóra, akinek családja már hosszú ideje Junko famíliájának riválisa. A lányok között könnyű kedvenceket találni (a legnagyobb arc talán Korone, a perverz android) , Akuto pedig nem a háremanimék szokásos balfék lúzere, általában hozza a szokásos barátságos figurát, de ha felhúzzák, megmutatja, hogy nem véletlenül jósolták neki azt a jövőt, amit… Csak annyit mondanék még, hogy az Anidb-n nem véletlenül van a sorozat adatlapján az “awesome main character” cimke.

JunkoFujiko és Keina

Persze az Akuto jövőjéről szóló jóslat híre nem marad az iskola titka, a fiú a kormányzat és  különböző sötét alakok figyelmét is felkelti, s ezzel az iskolai kalandok egy idő után komolyabbra fordulnak…

A sorozat első fele könnyed hangvételű, a hangsúly a vígjátéki és ecchi elemeken van, de a ennek ellenére mégis minden részben halad egy kicsit a történet és a világról is megtudunk valamit. Ennek megfelelően a poénkodás mellett akció is van bőven, amely a valódi ellenségek megjelenésével egyre komolyabbá válik, aztán az anime második felében tényleg beindul a sztori. Csak az a baj, hogy innentől az Ichiban Ushiro no Daimaou nyaktörő sebességgel száguld, a harcok mellett nagyon sok háttérinformációt próbál beadni a nézőnek, köztük több olyan, hirtelen bedobott dolgot is, amikre azért nem lett volna rossz korábban utalni. (Plusz a sorozat első felének hangvétele is nehézzé tette, hogy komolyan tudjam venni az egészet. Ennek ellenére ezek a részek se rosszak,  több korábban elhanyagolt karakter kapott fontosabb szerepet és Akuto meg a csajok a korábbiaknál is magasabb szintre tornászták a menőségi szintet, szóval a szórakozás  – meg a fanservice, mindkét nem számára – itt sem hiányzott.) A helyzetet a Durarara esetének szöges ellentéte: míg ott 3 kötetet próbáltak meg 24 résznyire széthúzni, itt 5 kötetet próbáltak meg 12 részbe beletömni.

A sorozat vége felé néha már én is olyan arcot vágtam, mint Eiko ezen a képen
A sorozat vége felé néha már én is olyan arcot vágtam, mint Eiko ezen a képen

Nem állítom, hogy teljesen egyedi darab, mert ugyebár nem az első varázslóiskolás anime, de kellemes meglepetést okozott.

7/10

Hozzászólás