Trigun: Badlands Rumble

Több, mint egy évtizeddel azután, hogy a Trigun, az animéket Japánon kívül is népszerűvé tevő sorozatok egyike véget, a Madhouse stúdió úgy döntött, hogy igazán meg lehetne még egyszer örvendeztetni a rajongókat valami Trigunnal, úgyhogy elkészítették a Badlands Rumble címre hallgató filmet.

Egy Gasback nevű bankrabló bosszút akar állni az őt húsz éve eláruló, azóta meggazdagodott társain, akik jutalmat tűznek ki Gasback fejére. Az egész hajónyi, a városba érkező fejvadász között ott van Amelia, egy belevaló fiatal fejvadásznő, aki személyes ügyből bosszút fogadott a rabló ellen, de Vash is, aki annak idején már összefutott Gasbackkel, továbbá, mivel Gasback főellensége saját magáról készült szobrát 5 milliárd $$-ra biztosította, Meryl és Milly is helyszínre utazik. Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, még Wolfwood is belekeveredik az ügybe…

A történetet tekintve a film valahol a sorozat közepén játszódhat, még mielőtt komolyabbra fordult volna a helyzet. Az idióta fejvadászok, a vicces kocsmai bunyó, és legfőképp a Vash, a született showman gondoskodnak a rendszeres poénokról, így a bizony kissé hosszúra nyújtott, nem túl bonyolult sztori ellenére a film sehol sem válik unalmassá. Ehhez hozzájárul még az is, hogy a készítők láthatóan méretes büdzsével rendelkeztek, a grafika kifogástalan, az akciójelenetek animációja pazar. A zeneszerző is kitett magáért: ritkán szoktam felfigyelni az animék háttérzenéire, de a Badlands Rumble esetében ez többször megtörtént.

Frankó kis akcióvígjáték volt, mindenkinek ajánlom, aki látta a sorozatot. (Ami engem illet, jobban is tetszett, mint a sorozat, amit ugyan jónak tartok, de fanatikus rajongójává azért nem váltam.)

8/10

Trigun: Badlands Rumble” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. Erről teljesen megfeledkeztem hogy kijött már, pedig a sorozat már az első A+ vetítés óta örökös kedvencem. A poszt alapján teljesen olyan filmnek tűnik mintha egy, a komolyra fordulás előtti részből csináltak volna a 23 helyett egy 90 perces filmet, így adott, hogy a közeljövőben mindenképp meg szeretném majd nézni egyszer, a sorozatot se láttam már vagy másfél éve.

Hozzászólás